SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Erdoğan'dan ÖTV hamlesi! Otomobilde yüzde 640’a çıkarabilir

Erdoğan'dan ÖTV hamlesi! Otomobilde yüzde 640’a çıkarabilir

16 Ekim 2021 Cumartesi - 17:04




Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl kaleme aldığı bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mecliste görüşülen teklif yasalaşması durumunda bir gecede otomobil ÖTV'sini %640 çıkabileceğini yazdı.





Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl bugünkü değerlendirmesinde mecliste görüşülen ve araçlarda ÖTV'yi arttıracak düzenlemeye ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Teklifin yasalaşması durumunda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın bir gecede otomobil ÖTV'sini %640 çıkabileceğini söyleyen Bingöl, "Teklif yasalaştığında Cumhurbaşkanının motorlu taşıtlarda ÖTV oranı belirleme konusundaki yetkisi muazzam şekilde artırılmış olacaktır. Bir gecede ÖTV oranı sıfıra kadar indirebilme veya %640 olarak belirleyebilme yetkisinin “Bütçe hakkı” açısından ciddi şekilde sıkıntılı buluyorum." ifadelerini kullandı.

OTOMOBİLDE ÖTV %640’A ÇIKABİLİR

İşte, Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl'ün vergiyedair'de yer alan yazısının ilgili kısmı:

ÖTV Kanununda Değişiklik İle Cumhurbaşkanının Motorlu Taşıt Oranları Konusunda Yetkisinin Üst Sınırı
Görüldüğü üzer teklif yasalaştığında Cumhurbaşkanının motorlu taşıtlarda ÖTV oranı belirleme konusundaki yetkisi muazzam şekilde artırılmış olacaktır. Bir gecede ÖTV oranı sıfıra kadar indirebilme veya %640 olarak belirleyebilme yetkisinin “Bütçe hakkı” açısından ciddi şekilde sıkıntılı buluyorum.

Teklifle oranın yanında, oranlara esas alınacak özel tüketim vergisi matrahları konusunda da Cumhurbaşkanına geniş bir yetki verilmiştir. Cumhurbaşkanı binek otomobil vergilemesinde otomobiller için farklı matrah grupları oluşturabilecek, bu kapsamda otomobilin motor gücü da matrah belirlemesinde bir parametre olarak dikkate alınabilecektir. Teklifin bu kısmındaki düzenlemeyi, doğru kullanılır, çevreci ve hayatın gerçeklerine uygun bir yaklaşımla değerlendirilirse, faydalı buluyorum.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap