SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Erdoğan ''indirim'' dedi ama BOTAŞ ''zam'' yaptı

Erdoğan ''indirim'' dedi ama BOTAŞ ''zam'' yaptı

01 Mart 2022 Salı - 12:53




Doğalgazda, mart ayında mesken ve sanayi aboneleri için geçerli tarife sabit kaldı, elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 18,3 zam yapıldı.





Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde mart ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine martta uygulayacağı satış fiyatı sabit kalarak 1000 metreküp doğalgaz için 1860 lira oldu. Sanayi abonelerinin tarifesinde de 1000 metreküp gazın fiyatı 6 bin 300 lira olarak kayda geçti.

Elektrik üretim amaçlı tarife ise yüzde 18,3 artışla 1000 metreküp doğalgaz için 7 bin 450 liraya çıktı.

Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor.

ERDOĞAN İNDİRİMİ AÇIKLAMIŞTI


Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan, "Montrö Sözleşmesi'nin boğazlardaki gemi trafiği noktasında verdiği yetkiyi, krizin önüne geçecek şekilde kullanma kararındayız" dedi. Erdoğan, ne Rusya'dan ne Ukrayna'dan vazgeçmeyeceklerini söyledi. Erdoğan, elektrik tarifelerindeki yeni düzenlemeyi de netleştirdiklerini ifade etti. Erdoğan, "Meskenler ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'de yüzde 8'e düşürülmüştür," dedi.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap