SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Enflasyonun ardından, dolar, euro ve altında günün ilk rakamları

Enflasyonun ardından, dolar, euro ve altında günün ilk rakamları

04 Aralık 2019 Çarşamba - 09:43




Dün açıklanan kritik enflasyon rakamlarının ardından piyasalarda yeni günün ilk rakamları da belli oldu. Dolar 5,74 TL'den, Euro 6,36 TL'den, çeyrek altın ise 448 TL'den işlem görüyor.





Dolar, 4 Aralık 2019 sabahında bankalararası piyasada 5,7425 lira alış fiyatı, 5,7485 lira satış fiyatı seviyesinde yer alıyor.

Euro ise aynı saatlerde 6,3660 lira alış fiyatı, 6,3689 lira satış fiyatıyla işlem görüyor.

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

4 Aralık 2019 anlık ve güncel çeyrek altın alış fiyatı 437,14 lira, satış fiyatı 448,06 liradan işlem görüyor. Gram altın alış fiyatı 273,15 lira, satış fiyatı ise 273,25 lira seviyesinde yer alıyor.

ABD Başkanı Donald Trump Londra’daki NATO liderler zirvesi kapsamında yaptığı açıklamada, “Türkiye’yi seviyorum ve Cumhurbaşkanıyla iyi geçiniyorum, o çok iyi bir NATO üyesi veya üyesi olacak” ifadelerini kullandı.


Öte yandan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Batı ittifakının ortak savunma taahhüdün sorgulamanın doğru olmayacağını, Türkiye ile Baltık ülkelerini savunma planı üzerindeki sorunların çözümü üzerine çalıştığını söyledi.

Bir analist, “Trump’ın açıklamalarının ardından dolar/TL’de bir gevşeme oldu. Öte yandan dolar endeksindeki gerileme de etkili. Ancak piyasada oynaklığın ciddi şekilde azalması kurda da genel olarak yatay harekete neden oluyor, neredeyse hiçbir habere tepki vermiyor. Bir diğer unsur ise bu yıl içinde swap piyasasında atılan adımlar, kamu tarafından gelen döviz satışları, bütün bunlar yabancı yatırımcının TL’ye temkinli yaklaşmasına neden oluyor” dedi.

KRİTİK VERİ 12 ARALIK’TA AÇIKLANACAK

Aynı analist açıklanan enflasyon verilerinin ardından TCMB’nin 100-150 baz puanlık faiz indiriminin piyasalar açısından şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) Kasım’da gıda ve ulaştırma fiyatlarının etkisiyle aylık %0.38 ile beklentilerin altında artış gösterirken, baz etkisinin terse dönmesiyle yıllık enflasyon da %10.56’ya yükseldi.


Veri sonrası gözler Merkez Bankası’na çevrilirken, 12 Aralık’taki toplantıda yapılacak faiz indirimine yönelik beklentiler 100-200 baz puan aralığında bulunuyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap