SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Enflasyonda Türkiye’nin içler acısı hali! Hangi ülkelerin gerisindeyiz

Enflasyonda Türkiye’nin içler acısı hali! Hangi ülkelerin gerisindeyiz

05 Ağustos 2021 Perşembe - 13:04




Son açıklanan 18.95’lik temmuz ayı enflasyon oranlarına göre Türkiye’nin Haiti, Nijerya ve Kırgızistan’dan daha kötü durumda olduğu Trading Economics tarafından ortaya koyuldu.





Trading Economics enflasyon oranlarına göre ülkelerin sıralamasını haber yaparken bu durumu ekonomist Mustafa Sönmez Twitter hesabından " Enflasyon liginde bakın hangi ülkeler Türkiye'den iyi... Utanç verici” sözleriyle paylaştı

Halkın alım gücünü yerle bir eden yüksek enflasyon oranları her geçen ay Türkiye’de biraz daha yükseliyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun ( TÜİK) son açıkladığı enflasyon oranlarına göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Temmuz ayında 18.95’e yükselirken ekonomist Mustafa Sönmez enflasyondaki Türkiye’nin içler acısını gözler önüne seren bir paylaşımda bulundu.

UTANÇ VERİCİ

TÜİK temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıklarken buna göre, TÜFE yıllık yüzde 18,95, aylık yüzde 1,80 arttı. Ekonomist Mustafa Sönmez de açıklanan bu oran üzerine Twitter hesabından bir liste yayınlayarak Türkiye’nin durumunu Ortaya koydu. Söz konusu listede Türkiye’nin üzerinde sadece yüzde 19.96’lık enflasyon oranıyla Güney Sudan ve yüzde 24.5 ile Etiyopya yer alıyor. Enflasyon bakımından Türkiye’den daha iyi durumda olan ülkeler ise Haiti, Nijerya, Kırgızistan olarak sıralanıyor.

Mustafa Sönmez paylaşımını “Enflasyon liginde bakın hangi ülkeler TR den iyi? Nijerya, Gürcistan,Özbekistan, Türkmenistan, Ukrayna. Utanç verici” sözleriyle verdi


İşte o paylaşım:

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap