SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Enflasyon dolar kurunu patlattı! Murat Özsoy yeni tahminini açıkladı

Enflasyon dolar kurunu patlattı! Murat Özsoy yeni tahminini açıkladı

05 Mayıs 2022 Perşembe - 13:32




Ekonomist Murat Özsoy, açıklanan enflasyon rakamları sonrası dolar kuruna ilişkin tahminlerde bulundu. Özsoy, "Önlem alınmazsa Mayıs'ta yüzde 5 seviyesinde bir artış gündeme gelebilir. " dedi.





Fed faiz kararı ve TÜİK'in açıkladığı yüzde 69,97'lik enflasyon rakamı sonrası değerlendirmelerde bulunan ekonomist Murat Özsoy, "Önlem alınmazsa Mayıs'ta yüzde 5 seviyesinde bir artış gündeme gelebilir. Bu da dolar kurunu 15.50 TL seviyesinin üzerine taşır. Bunun sonucunda da önümüzdeki 2-3 aylık dönemde tüketici fiyatları da yüzde 80 seviyelerine dayanabilir." tahmininde bulundu.

TÜİK'in açıkladığı ve yüzde 69,97'ye yükselen enflasyon verileri ile birlikte dolar kuru 14,83 lira seviyesini görmüştü. 

"DOLAR 15,50 SEVİYESİNİ AŞABİLİR"

Doların seyrine ve enflasyona ilişkin beklentisini paylaşan Murat Özsoy, şöyle konuştu:

"Döviz kurlarının bir süredir yatay hareket ettiği dönemde dahi özellikle üretici fiyatlarında yüzde 121 seviyesinin üzerinde çıkan bir Nisan ayı enflasyonu gördüysek, Mayıs ayında kurların büyük ölçüde yükseliş gösterme senaryosu bize Mayıs ayı enflasyonunun da Nisan ayından yüksek çıkacağı beklentisine girmemize yol açıyor. Mart ayında psikolojik direnç olan 14TL’nin aşılması sonucunda 2 Mart ile 10 Mart arasında kurda yüzde 6.4 oranında bir yükseliş görmüştük. Şu anda da 14.84TL seviyesi kuvvetli bir direnç seviyesi olarak çalışıyor ve henüz bu seviyede bir yerleşme olmadı. Tahmin ediyorum ki 14.84TL seviyesinin aşılması ile birlikte ekonomi yönetimi tarafından bir önlem alınmaz ise Mayıs ayında yüzde 5 seviyesinde bir artış gündeme gelebilir. Bu da dolar kurunu 15.50TL seviyesinin üzerine taşır. Bunun sonucunda da önümüzdeki 2-3 aylık dönemde üretici fiyatları yüzde 120 üzerindeki seyrine devam ederken tüketici fiyatları da yüzde 80 seviyelerine dayanabilir."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap