SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > En ucuz sıvı yağı satıyordu: TMO'dan ayçiçek yağı fiyatına zam hamlesi

En ucuz sıvı yağı satıyordu: TMO'dan ayçiçek yağı fiyatına zam hamlesi

26 Nisan 2022 Salı - 16:46




Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO) ayçiçek yağı fiyatına yeni zammı tetikleyecek hamle geldi. TMO, ihracatı yasaklanan ayçiçek yağı için Avrupa’dan 18 bin tonluk ithalat ihalesi açtı.





Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında yaşanan ham ayçiçek yağı kriziyle birlikte sıvı yağ fiyatları zincir marketlerde dahi 150 TL'ye dayanmıştı. 129 TL ile piyasadaki en ucuz 5 litrelik ayçiçek yağını satan Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO) ayçiçek yağına zammı tetikleyecek hamle geldi.

Mart ayında 18 bin ton ayçiçek yağı ithalatı gerçekleştiren TMO,  Avrupa’dan 18 bin tonluk yeni ayçiçek yağı ithalatı ihalesi açtı.

Avrupalı ticaret kaynakları ise konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, 28 Nisan'a kadar tekliflerin alınacağı belirtildi.

İhalede ürünün 16 Mayıs ile 16 Haziran arasında Tekirdağ ve Mersin limanlarına teslim edilmesi istendi. İhaleye katılanlar daha önce Mersin limanı depolarına getirdikleri ayçiçek yağını satmak için de teklif verebilecekler.

Litresi 40 TL'ye dayanan ayçiçek yağı fiyatlarına karşı üretim yerine ithalatın devam etmesi yeni zamları beraberinde getirmesi bekleniyor. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığının kararıyla ayçiçek yağı ihracatı yasaklanmıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap