SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > En düşük emekli maaşı açlık sınırının yarısı

En düşük emekli maaşı açlık sınırının yarısı

30 Haziran 2022 Perşembe - 13:58




Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, açlık sınırının 6 bin 779 TL olduğu bir dönemde en düşük emekli maaşının 3 bin 500 TL'ye çıkarılmasına tepki gösterdi.





Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, en düşük emekli maaşının temmuz zammı ile 3 bin 500 TL’ye çıkarılması sonrası açıklamalarda bulundu.

Balık, açlık sınırının 6 bin 779 TL olduğu bir dönemde, 3 bin 500 TL ile değil bir ailenin, bir kişinin bile geçinemeyeceğine dikkat çekti.

Balık, “Bu maaşla bir kişinin bile zorunlu ihtiyaçlarını bile karşılaması mümkün değil” dedi.

‘HİÇBİR İŞE YARAMAYACAK’

“Ekonomik koşullar, zam yağmurları, siyasi ve politik hatalar yurttaşlarımızın yaşam koşullarını günden güne yaşanılmaz hale getirmektedir” diyen Balık, şöyle devam etti:

" TÜİK'in çarpıtılmış enflasyon rakamlarına göre emekçilerinin maaşlarını belirleyen iktidar, yüzde 40 oranında zam ile emekçileri enflasyona ezdirmeyeceklerini iddia etmektedir. Ancak altı aylık gerçek enflasyonun yüzde 74,83, TÜİK'e göre ise yüzde 73,50 olduğu koşullarda emeklilere yapılan bin liralık ve kamu emekçilerine yapılması planlanan yüzde 40 oranındaki zam hiçbir işe yaramayacaktır."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap