SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Emekliye Temmuz'da çifte zam imkanı

Emekliye Temmuz'da çifte zam imkanı

09 Nisan 2017 Pazar - 15:58




Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte emekliler için de yılın ikinci yarısında çifte zam imkanı doğdu.





Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Temmuz'da yapılacak zamlar için şimdiden memur emeklisine yüzde 4 +1.34, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 4.34 zam göründü. Kesin oranın belli olması için 3 enflasyon verisi daha beklenecek.

Memur emeklileri, Ocak'ta yüzde 3 zam almıştı. Ocak- Mart enflasyonunun yüzde 4.34 olarak gerçekleşmesiyle, memur emeklilerinin Temmuz'da enflasyon farkı alacağı ortaya çıktı. Oluşan enflasyon farkı yüzde 1.34... Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon verilerine göre, fark azalacak ya da artacak. Memur emeklileri Temmuz'da ayrıca toplu sözleşme kapsamında yüzde 4 zam alacak. Yani Temmuz'da memur emeklilerine çifte zam olacak.

İŞTE EMEKLİLERİN ALACAKLARI ZAMLI MAAŞLAR

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ise zam oranı bu yılın ilk yarısında gerçekleşen enflasyona göre belirlenecek. İlk 6 ayda enflasyon ne kadar çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı da o kadar olacak. Bunun 3 aylık dönemindeki enflasyon yüzde 4.34 çıktı. 3 aylık enflasyon verisinin daha eklenmesiyle zam oranı ortaya çıkacak. Yüzde 4.34 zam ile en düşük maaş; 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda bin 402 liradan bin 463 liraya, 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda 836 liradan 872 liraya, Bağ-Kur esnaf emeklilerinde bin 218 liradan bin 271 liraya çıkacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap