SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Emekliye seyyanen zam masada!

Emekliye seyyanen zam masada!

29 Haziran 2019 Cumartesi - 11:07




Emekliler, maaşlarına yapılacak olan Temmuz zammını almaya hazırlanırken, Türkiye Emekliler Derneği'nden (TÜED) başta seyyanen artış olmak üzere 4 talep geldi.





Emekliler Temmuz zammını almaya hazırlanırken, Türkiye Emekliler Derneği'nden (TÜED) başta seyyanen artış olmak üzere 4 talep geldi.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, enflasyon hesaplamasında emeklililerin harcamalarındaki temsil yüzdesinin düşük kaldığını belirterek, "Bu durum emekli aylıklarının erimesine neden oluyor. Emekliler olarak hükümetten seyyanen zam talep ediyoruz" dedi.

İNTİBAK DA ÇIKSIN

Ergün, 30 Haziran'ı Emekliler Günü ve içerisinde bulunduğu haftayı da 'Emekliler Haftası' olarak kutladıklarını vurguladı.
Emekliler Günü'nü emeklilerin sorun ve taleplerinin dile getirildiği önemli bir fırsat olarak gördüklerini ifade eden Ergün, 2000 yılı sonrası emekli olanların intibaklarının yapılması ve tüm emeklilerin sağlık katkı paylarından muaf tutulmasının ve ek ödeme oranlarının artırılmasının, başlıca talepleri olduğunu dile getirdi.
Enflasyona bağlı olarak emekli aylıklarına yapılan yüzdelik zamların yetersiz olduğuna değinen Ergün, şunları kaydetti: "TÜFE hesaplamasında emeklilerin harcamalarının temsil yüzdesi düşük kalıyor.
Seyyanen zam sağlanırsa milyonlarca emeklinin enflasyona ezdirilmesi engellenir.

Bu zam, bu ülke için alın teri dökmüş bizlere Emekliler Günü hediyesi olur."
 

 

 

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap