SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Emekliye müjde zam geliyor

Emekliye müjde zam geliyor

26 Nisan 2016 Salı - 13:32




SSK ve Bağ- Kur emeklileri, Ocak’taki çifte zammın ardından, şimdi de Temmuz artışına kilitlendi. Temmuz zammı yüzde 4-5 civarında bekleniyor. Yüzde 5





Ocakta çifte zam alan 9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşı temmuzda da değişecek. Maaşlara bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam yapılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri meraklı bekleyiş içerisine girerken; zammın oranı 4 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı enflasyon verileriyle ortaya çıkacak. Ancak uzmanların tahminleri de bu konuda ipuçları veriyor. Takvim'de yer alan haberde uzmanlar, yılın ilk yarısında enflasyonun, dolayısıyla da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz zammının yüzde 4-5 civarında gerçekleşeceği tahmininde bulunuyor. Eğer ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4 çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuzda maaşı 35 ile 152 lira arasında artacak. İlk yarı enflasyonunun yüzde 5 olarak gerçekleşmesi durumunda da maaşlar 43 lira ile 190 lira arasında yükselecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap