SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Emeklilere müjde

Emeklilere müjde

06 Aralık 2015 Pazar - 11:03




Ocak ayında zamlı maaşlarına kavuşacak emeklilere bir müjde de bankalardan geliyor. Bazı özel bankalarla yapılan anlaşmayla yıllık 300 lira olarak bel





Emeklilerin promosyon bekleyişi sona eriyor. Bu konudaki çalışmalar sona yaklaşırken yapılan bazı anlaşmalarla ilk adım atıldı ve yıllık en az 300 lira promosyon başladı. Ocak ayından sonra 100 liralık seyyanen zamlarına ve enflasyon farklarına kavuşacak olan emeklilere bir müjde de promosyondan geliyor. Geçtiğimiz hafta yapılan Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında da gündeme gelen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunulan talepler dosyasında da yer alan promosyon konusu bankalarla yapılan anlaşmalarla çözülecek. Böylece emekliler maaşlarını aldıkları bankalardan yıllık olarak belli miktarlarda para alabilecek. Önce sadece memur emeklileri için gündeme gelen promosyon böylece 11 milyon emeklinin yararlanacağı bir hak oldu. Yapılacak düzenleme promosyonun yıllık 300 lirayı da aşacağı belirtiliyor. Şu anda memurlar brüt ücretlerinin üçte ikisini anlaşılan dönem için promosyon olarak alıyor. Bunun emeklilere uygulanması durumunda ortalama 1.500 lira alan bir emekliye 900 lira promosyon ödenecek.

İLK ANLAŞMALAR YAPILDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu daha önce yaptığı açıklamada, "Emeklilerimiz yılda en az 300 lira promosyon almaya başlayacak. Bütün bankalarla da bu görüşmeler sürdürülecek ve hepsinden bu katkının alınabilmesi için çaba sarf edilecek" demişti. Emeklilere promosyon ödemeleri, bankaların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapacağı protokolün ardından başlayacak.

KUPON İL E UCUZ TATİL

Rusya'nın ambargosunun etkilerini konuşmak için Antalya'da toplanan turizmcilere ilginç bir teklif geldi: "Emeklilere ucuz tatil imkanı verelim. Rusların boşluğu dolsun." Teklif Turizm Bakanı Mahir Ünal'a da sunulacak. Dün bir araya gelen turizmciler Bakan Ünal'a sıkıntılarını anlatma fırsatı buldu. Bu arada Rusya başta olmak üzere bu bölgedeki 13 ülkeye yapılan uçak başına 6 bin dolarlık desteğin devam edeceği belirtildi.


YAŞLIYA 60 LİRA

Rusların yüzde 50'sinin tercih ettiği Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'den emeklileri sevindirecek bir teklif geldi. Gül, "TÜROFED Başkanı Osman Ayık'a Sayın Bakan'a iletmesi için öneri sundum. Rus turist açığının bir bölümü emeklilere verilecek 60 TL tatil yardımı ile telafi edilebilir. Bu para vergi olarak devlete geri döner" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap