SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Emeklilere müjde bayram ikramiyesi zamlı yatacak! Tarih belli oldu EYT'liye çifte ikramiye

Emeklilere müjde bayram ikramiyesi zamlı yatacak! Tarih belli oldu EYT'liye çifte ikramiye

06 Haziran 2023 Salı - 15:33




Milyonlarca emekli Kurban Bayramı ikramiyesini bekliyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi yaptığı açıklamalar sonrası emekliler zam beklentisi içine de girdi. Kurban Bayramı ikramiyelerinin zamlı yatması bekleniyor. Detaylara göz atın...





Kurban Bayramı bu sene haziran ayına denk geliyor. 4 gün olan Kurban Bayramı tatili hafta sonu ile birlikte uzatılması için beklenirken, gözler ikramiyeler için yapılacak açıklamaya çevrildi.

Ara dönemde 1100 TL uygulanan bayram ikramiyesi yüzde 82 artışla 2000 TL düzeyine çıkarıldı.

Ahaber'de yer alan habere göre  Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ikramiyesi için talimatını verdi. Erdoğan, bayram ikramiyesi için 'Bu rakamı daha da yukarı çıkarmanın hesapları içindeyiz' ifadesini kullandı.

Emekli bayram ikramiyesi Türkiye'de ilk kez 1000 TL olarak uygulanmaya başladı. Daha sonra 1100 TL'ye son olarak geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesi yüzde 82 artışla 2000 TL olarak ödendi.

Emekli ikramiyesinin 28 Haziran Kurban Bayramı öncesi 2500-3000 TL bandına yükselmesi bekleniyor.


İkramiyelerin bayramdan 1 hafta önce yani 21 Haziran Çarşamba gününden itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor.

EYT'lilerin en çok merak ettiği konulardan birisi bayram ikramiyeleri oldu. Mart ayında emeklilik başvurusu yapan EYT'lilere Nisan ayında Ramazan bayramı ikramiyesi ödendi. Mart ayında başvuru yapan ve emekli maaşı yoğunluktan bağlanmayan EYT'liler hem Ramazan hem de Kurban Bayramı ikramiyesini alacak.

Nisan ayından sonra emeklilik başvurusu yapan EYT'liler ise sadece Kurban Bayramı ikramiyesi alacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
EYT

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap