SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Emekli, memur ve asgari ücretliye müjde!

Emekli, memur ve asgari ücretliye müjde!

17 Nisan 2015 Cuma - 09:39




Kamunun tüm maaşlarına ve işsizlik parasına temmuzda zam geliyor.





Emekli, memur ve asgari ücretliye müjde… Temmuz ayı onlar için deyim yerindeyse ‘zam’ ayı olacak…

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz'da bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçeklesen enflasyon kadar zam alacak. Bu zammın ardından seyyanen zam devreye girecek. Bin lira ve altında maaşı olan SSK ve Bağ- Kur emeklileri 100 lira seyyanen artıştan yararlanacak. Bin 1 ile bin 99 lira arasındaki maaşlar ise bin 100 liraya tamamlanacak.

Yaklaşık 2.5 milyon memura Temmuz'da yüzde 3 zam ve enflasyon farkı var. Maaşlar, toplu sözleşme çerçevesinde yüzde 3 artırılacak, ayrıca bu yılın ilk 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 3'ü asarsa, bunun da farkı verilecek.

Yaklaşık 1.9 milyon memur emeklisine de Temmuz'da memurlar gibi yüzde 3 zam ve enflasyon farkı verilecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2015'te asgari ücretin yüzde 6+6 artmasını kararlastırmıstı. Bu dogrultuda asgari ücret Ocak ayında net 949 TL'ye, brüt bin 201 TL'ye çıktı. Temmuz ayında net asgari ücret bin TL, brüt asgari ücret ise bin 273 TL olarak uygulanacak.


Temmuz'da işsizlik maaşı da asgari ücretteki artışla birlikte zamlanacak. 1 Temmuz 2015'ten itibaren geçerli olacak brüt asgari ücret bin 273 liraya yükselecek. Buna bağlı olarak 1 Temmuz'dan itibaren alınacak işsizlik ödeneği damga vergisi düşüldükten sonra en düşük net 505 TL 53 kuruş, en yüksek ise bin 11 TL 7 kuruş olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap