SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Elon Musk'tan kripto para uyarısı! Bu resmen dolandırıcılık

Elon Musk'tan kripto para uyarısı! Bu resmen dolandırıcılık

10 Mayıs 2022 Salı - 17:43




Son dönemde kripto paralar üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık faaliyetleri ünlü isimleri rahatsız etmeye başladı.





Elon Musk veya Twitter kurucusu Jack Dorsey'in bir günde yatırımınızı ikiye katlayacağınız bir kripto para düzenini "tanıttığı" bir web sitesine veya YouTube videosuna rastlarsanız - bilin ki bu bir birileri sizi dolandırmaya çalışıyor. İki teknoloji girişimcisi de bu tür planları teşvik etmiyor. Kripto paranızdan bir bahsi geçen cüzdanlara gönderirseniz, onu bir daha asla göremeyeceğinizi bilin.

 McAfee'den siber güvenlik uzmanları, plancılar için şimdiye kadar çeşitli kripto para birimlerinde 1,3 milyon dolardan fazla komisyon alan basit ama ayrıntılı bir plan ortaya çıkardı. Plan, kötü amaçlı yazılım kullanmıyor ama bunun yerine saf kripto para yatırımcılarını avlamayı hedefliyor.

Dolandırıcıların planı oldukça basit. Ark Invest'in “The ₿ Word” konferansında Elon Musk, Jack Dorsey ve Cathie Wood ile kripto para birimi üzerine eski bir canlı panel tartışmasının düzenlenmiş bir versiyonu aracılığıyla sahte bir tezgah düzenleniyor ve kurbanlara, kriptolarını belirli adreslere gönderirlerse iki kat yatırım sözü veriliyor.

Elon Musk'tan kripto para uyarısı! Bu resmen dolandırıcılık

McAfee, dolandırıcılığı destekleyen 26'dan fazla web sitesi bulduklarını ve sayının muhtemelen bundan daha fazla olduğunu söylüyor. Bu web siteleri, güvenilir görünmek için yatırıma katılan adreslerin yanı sıra gönderilen ve alınan fonların “ sözde” listesini gösteriyor. Ancak araştırmacılar, dolandırıcıların, rastgele kripto para cüzdanları ve ödenen tutarların bir listesini oluşturmak için JavaScript kodunu kullandığını buldu.

Dolandırıcılar, dolandırıcılıkları için YouTube'u da kötüye kullanıyor. BleepingComputer araştırmasında, bu iş için kullanılan ve bazıları bir milyona yakın abonesi olan dokuz kanal buldu. Ancak bu videoların dolandırıcılık tezgahı videoları dışında başka bir içeriği olmadığı için rakamlar sahte gibi görünüyor.


Elon Musk ve Jack Dorsey'in kimlikleri, çoğunlukla Musk'ın Tesla'nın bir noktada ödeme için bitcoin'i kabul etmesi ve Dorsey'in yeni ortaya çıkan teknolojiye şiddetli desteği nedeniyle çeşitli kripto para dolandırıcılıklarını teşvik etmek için sıklıkla kötüye kullanılıyor.

Bununla birlikte, hiçbir zaman eşantiyonlara, airdroplara, kripto şemalarına veya benzerlerine katılmadıklarını ve büyük olasılıkla da asla katılmayacaklarını aklınızda tutun.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap