SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Elektrikte kademeli tarife TBMM'de kabul edildi

Elektrikte kademeli tarife TBMM'de kabul edildi

17 Kasım 2021 Çarşamba - 09:15




Elektrikte, aynı abone grubunda yer alsa dahi elektrik enerjisini tasarruflu kullananların desteklenmesine imkan sağlayan düzenleme, elektrikteki TRT payının kaldırılmasına yönelik düzenlemeye eklendi.





İçinde elektrikteki TRT payının kaldırılmasına yönelik maddenin de yer aldığı 38 maddelik kanun teklifi dün TBMM'ye sunuarak kabul edildi.

Kanun teklifinde elektriği tasarruflu kullananları desteklemeyi amaçlayan bir düzenlemede yer aldı. Hali hazırda sadece abone grupları ve yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi amacıyla ayrı tarifeler belirlenebilmektedir. Teklif metnindeki düzenlemeye göre aynı abone grubu içerisinde yer almasına rağmen elektrik tüketim miktarına göre de farklı tarife belirlenebilecektir.

Teklifte düzenlemeye gerekçe olarak "Aynı abone grubunda yer alsa bile maliyet bazlı tarife metodunun yanında elektrik enerjisinin tasarruflu kullanılmasını teşvik edici, benzer abone gruplarında fazla tüketim yapanların fazla tüketimin maliyetine katlanması amaçlanmaktadır" denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap