SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Elektrikte 'kademeli' fatura hakkında her şey

Elektrikte 'kademeli' fatura hakkında her şey

17 Ocak 2022 Pazartesi - 11:54




İşte elektrikte kademeli tarife hakkında merak edilenler: Hesaplama nasıl yapılıyor, istenirse çıkmak mümkün mü?





Elektrikte yılbaşı itibarıyla geçilen kademeli tarifede, abonelerin elektrik tüketimleri, limit altı ve üstü olarak iki kategoride hesaplanıyor. Limit aşıldığında, pahalı tarifeden ücretlendirme başlıyor. Faturanın kaç gün üzerinden okunduğunun, ödenecek tutar üzerinde bir etkisi bulunmazken, kademeli fatura sisteminde kalmak istemeyenler için alternatif de mevcut.

Elektrikte kademeli tarifeye geçişle birlikte, vatandaşlar elektrik faturalarındaki hesaplama detaylarını merak etmeye başladı. Düzenlemede merak edilen bazı detaylar şöyle:

1 - Tümü üst limit değil

01 Ocak 2022 itibarıyla, mesken abonelerinin elektrik tüketimlerinin günlük 5 kWh’a kadar olan kullanımları “düşük kademeli” tarifeden, bunun üzerindeki kısım ise “yüksek kademeli” tarifeden faturalandırılıyor.

Vergi, fon ve pay hariç tarifeler, alt kademede 112, üst kademede 167 kuruş. Dağıtım şirketlerinin doğrudan tüketim miktarları ile çarptıkları birim fiyat ise alt kademede 137, üst kademede 206 kuruş civarında. Faturasına göre günlük elektrik tüketimi, alt limit olarak belirlenen 5kWs'i geçen abonelerin tüm harcamaları üst tarifeden değerlendirilmiyor. Sadece limiti geçen kısımlar için yüksek tarife uygulanıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap