SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Elektrikli ve hibrit araç teknolojisinde vergi düz

Elektrikli ve hibrit araç teknolojisinde vergi düz

26 Haziran 2018 Salı - 17:53




Elektrikli ve hibrit araç teknolojisinde de kullanılan invertör ithalatında, motorlu kara taşıtlarının üretiminde kullanılması kaydıyla gümrük vergisi





Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin ihracatında lokomotif görevi gören otomotiv sektörünün, değişen teknolojinin etkileriyle elektrikli/hibrit araç alanlarında da gelişim gösterdiği ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye'de motorlu kara taşıtlarının saldığı karbon emisyonunun azaltıcı etkisi göz önünde bulundurulduğunda, ülkenin elektrikli/hibrit araç piyasasının ekonomiye olumlu etkileri olacağının değerlendirildiği belirtildi.

Bu kapsamda invertör ürününün, motorlu kara taşıtlarının imalinde kullanılmak kaydıyla gümrük vergisinin yüzde 0,8 olarak uygulanmasına karar verildiği açıklandı.

Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı 1 Temmuz'da yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap