SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Elektrik ve doğalgaz faturaları için flaş talep: KDV yüzde 1'e düşsün

Elektrik ve doğalgaz faturaları için flaş talep: KDV yüzde 1'e düşsün

07 Kasım 2021 Pazar - 15:59




Elektrik ve doğalgaz faturaları için flaş talep geldi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik ve doğal gazda KDV'nin kışın yüzde 1'e düşürülmesini talep etti.





BOTAŞ, kasım ayına ilişkin açıkladığı fiyat tarifesinde sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 48, elektrik üretim amaçlı tarifeye ise yaklaşık yüzde 46 zam yapmıştı. Dolaylı olarak vatandaşı etkileyecek zam sonrası Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ( TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den dikkat çeken bir çağrı geldi. Palandöken, elektrik ve doğal gaz fatura bedellerinde KDV oranının düşürülmesini istedi. Palandöken, yazılı açıklamasında, faturalardaki vergi oranlarının tüketim bedeline yaklaştığını bildirdi.

KDV YÜZDE 1'E DÜŞMELİ

Elektrik ve doğal gaz fatura bedellerinde KDV oranının düşürülmesi gerektiğine dikkati çeken Palandöken, "Elektrik ve doğal gaz, kış aylarına girdiğimiz ve Covid-19 salgınının sürdüğü bu dönemde her zamankinden daha çok tüketiliyor. Esnafın, vatandaşın, sanayicinin, emeklinin ya da asgari ücretlinin bir nebze de olsa en önemli gider kalemlerinden yükü hafifletmek için bu faturalardaki vergi, fon ve kesintiler tekrar gözden geçirilmeli, KDV oranlarında 6 ay yaz, 6 ay kış tarifesi uygulanarak kışın KDV oranı faturalarda yüzde 1'e düşürülmeli." ifadelerini kullandı.

TRT PAYININ KALDIRILMASI HERKESİ MUTLU EDER

Palandöken, KDV oranının düşürülmesinin birçok kesimi mutlu edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Günlük hayatımızda en çok harcamayı konuttan sonra doğal gaz, elektrik ve su faturalarına yapıyoruz. Kazancımızın 4'te 1'ini harcadığımız bu temel faturalarda, KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesiyle elektrikte sanayi abonelerinde olduğu gibi TRT payının kaldırılması her kesimi mutlu eder ve ekonomik olarak rahatlatır. Salgın sürecinin halen devam ettiği, hijyenin her şeyden önemli olduğu ve aynı zamanda kış aylarına girdiğimiz bu dönemde bu faturaların vergi ve fon kısımlarında indirim bekliyoruz. Bu indirim kalıcı olmasa bile en azından yeni yılın ortasına kadar sürmeli."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap