SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Elektrik ve doğal gaz borcu olanlar dikkat!

Elektrik ve doğal gaz borcu olanlar dikkat!

25 Haziran 2020 Perşembe - 14:18




Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, olası bir afet durumunda elektrik ve doğal gaz faturalarının tahakkuk ve tahsilatlarının ertelenmesine yönelik uygulamanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dönemini kapsamadığını bildirdi.





Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim  Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, yazılı açıklamasında, Resmi Gazete'de yayımlanan "Umumi Hayata  Müessir Afetler Dolayısıyla Elektrik ve Doğal Gaz Tüketim Bedellerinin Tahakkuk  veya Tahsilatlarının Ertelenmesi Hakkında Yönetmelik" ile ilgili kamuoyunda  yanlış bir algı oluşabileceğini kaydetti.
Yönetmelikteki detayları açıklayan Çeçen, "Fatura erteleme ve tahsil  edilemeyen bedellere ilişkin finansman maliyeti uygulaması, afet durumunda genel  hayata etkili olacak şekilde zarar gören ve oturulamaz hale gelen yerlerde  geçerli olacak. Yönetmelikte görüleceği üzere afetten doğacak zararın doğrudan  binaları, tesisleri ve altyapıları etkilemesi gerekmektedir. Bundan dolayı salgın  hastalık halinin ilgili yönetmelik ve kanun kapsamında belirtilen afet  hallerinden sayılamayacağı belirtilmiştir. Bu durum ülkemizin ve tüm dünyanın  içinde bulunduğu Kovid-19 sürecini kapsamamaktadır." ifadelerini kullandı.
 
Çeçen, söz konusu yönetmeliğin 1'inci maddesinde ilgili afetlerin  açıkça belirtildiğini anımsatarak, ertelemenin hayata geçirilebilmesi için  deprem, yangın, su baskını, yer kayması, kaya düşmesi, çığ ve benzeri afetlerin  söz konusu olması gerektiğini belirtti.
 
Fiziksel yapılara hasar verici nitelikte jeolojik, meteorolojik ve  toprak altı faaliyetlerden kaynaklanan afet türlerinin bu kapsama girdiğini  vurgulayan Çeçen, "Oysa salgın hastalık fiziksel yapılara değil halk sağlığına  zarar veren bir mücbir sebep halidir." değerlendirmesinde bulundu.
 
 1 Temmuz'dan itibaren normal süreç işleyecek
 
Çeçen, ilgili yönetmelik kapsamında olası afet durumlarında tedarik  şirketlerinin faturadan kaynaklı finansman maliyetinin gecikme zammını geçmemek  üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanmasına  Cumhurbaşkanlığı tarafından karar verilebileceğini anımsatarak, şöyle devam etti:
 
"1 Temmuz’dan itibaren normalleşme sürecine geçilerek, mevzuatta yer  alan ve geçici olarak durdurulan düzenlemelerin uygulamasına kalınan yerden devam  edilecek. Bu sebeple tüketicilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına  tüketime ilişkin bildirimlerini takip etmeleri son derece önemli. Elektrik  dağıtım sektörü olarak, Kovid-19 döneminde planlı kesintileri askıya alarak,  vatandaşın temel ihtiyacı olan elektrik hizmetine ulaşması için var gücümüzle  çalıştık. Normalleşme süreciyle, kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti  için yatırımlarımız kaldığı yerden devam edecek. Kovid-19 salgınının hayatımızı  etkilediği süreçte, hayati önem taşıyan sektörümüz tüm önlemlerini alarak 7/24  çalışma esasına dayanarak hizmet verdi. Bu süreçte sağlık kuruluşlarımıza öncelik  vererek elektrik ihtiyaçlarının olası arızalardan etkilenmeksizin ivedilikle  karşılanması için çalışma arkadaşlarımızla birlikte emek verdik. Bundan sonraki  süreçte de vatandaşlarımızın kaliteli ve kesintisiz elektrik erişimi için  özellikle şebekelerimizi yenileyerek hizmet kalitemizi daha da yukarı  taşıyacağız."
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap