SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > “Ekonomi gözlerdeki ışıktır” dediler, vatandaşı karanlığa mahkum ettiler! Bizi karanlığa gömenleri biz de sandığa gömeceğiz!

“Ekonomi gözlerdeki ışıktır” dediler, vatandaşı karanlığa mahkum ettiler! Bizi karanlığa gömenleri biz de sandığa gömeceğiz!

Karadeniz Özel

16 Haziran 2022 Perşembe - 18:37




Ekonominin gün geçtikçe kötüleştiği ülkemizde enflasyonun en çok vurduğu yer semt pazarları oldu. Gözlerimizde bırakın ışık kalmasını karanlığı gömüldük diyen halk, “Bizi bu duruma düşürenlerle sandıkta görüşeceğiz” dedi





// Karadeniz Özel // Emin SARAÇ // Meyveyi ve sebzeyi mevsiminde yiyeceksin söylemi artık tarihe karışıyor. Mevsim fark etmeksizin sürekli pahalı hale gelen semt pazarlarına vatandaş tepkili. Eskine ‘Yaz gelsin biber-patlıcan gibi yaz sebzelerinin fiyatı düşer’ söylemi yerini düşüşe değil aksine pahalılığa bıraktı. Üstüne üstelik haddinden fazla arttırılan fiyatlar üç beş kuruşluk sözde indirimle halkın gözünü boyamaya çalışıyorlar. Bu durumdan esnaf da rahatsız olsa da, “Bize de ürünler pahalıya geliyor, ne yapalım, kar etmeyelim mi, bizi bu duruma düşürenler utansın’ diyor.

GÖZLERİMİZİN FERİ SÖNDÜ

Semt pazarlarının eskiye nazaran ateş pahası olduğunu belirten ismini vermek istemeyen bir vatandaş, “Eskiden domates, salatalık gibi sebzeleri elli kuruşa bir liraya alırdık. Şimdi on liradan aşağıya alamıyoruz. Bu nasıl iştir. Ekonomi uçuyor diyorlar. Halka yansımayan bu uçuş uzaya çıksa ne yazar. Bir de Hazine ve Maliye Bakanımız  çıkıp, “Ekonomi gözlerdeki ışıktır” dedi. Bizim gözlerimizin feri söndü. Resmen karanlığa mahkum edildik. Ama dikkat etsinler bizi karanlığa gömenleri biz de sandığa gömmeyelim” dedi. 



 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap