SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Ekonomi Bakanı'ndan dolar açıklaması

Ekonomi Bakanı'ndan dolar açıklaması

27 Ekim 2017 Cuma - 11:22




Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'Dövizdeki durumun geçici olduğunu her beraber göreceğiz. Aşırı değerli dolar ABD ekonomisi için iyi değil. Endişemiz y





Türkiye'ye bazı kuruluşların finansman sağlamayacağı haberleri çıktı; böyle birşey yok, bunlar yalan.Burada yapılmak istenen dalgalanmada dalga boyunu artırmak, kur ve faizle oynayanların rant temin etmesi; bunda başarılı olamayacaklar.

HABERLERİN YARISI DÜNYADAKİ HAREKETLERLE İLİŞKİLİ

Türkiye ile ilgili spekülatif ve kurgulanmış haberler belli bir saate kadar speküle ediliyor; ancak kurla ilgili haberlerin yarısı da dünyadaki hareketle ilişkiliAşırı değerli dolar ABD ekonomisi için iyi ve sürdürülebilir değil; kendimize ve ülkemize güveniyoruz, bununla ilgili endişemiz yok.Enflasyonla ilgili noktasal çalışmalar devam ediyor; gereğini yapıyoruz ve yapacağız.

İTHALAT TEDBİRİ DE KULLANILIR

Enflasyon için ithalatla ilgili tedbirler almak da bir yöntem, gerekirse kullanmaktan çekinmeyeceğiz.Sadece devlet eliyle ithalat, mesela etteki gibi, yapılması yöntemine karşıyım; devlet ve özel sektör eliyle kontrollü ithalat yapıp enflasyonla mücadele yapılması taraftarıyım.Merkez Bankası imkan ve kaynaklarıyla piyasadaki spekülatif hareketlere dokunmamak lazım, en etkili karşılık budur.Merkez Bankası olarak spekülatif hareketlere döviz satarak müdahale ettiğiniz zaman 30-40 mln dolarlık spekülasyon hareketini milyar dolarlara çıkarırsınız.


BU SEVİYE REEL DEĞİL

Şu anda gelinen kur noktası kesinlikle reel değildir.Bir ay önce 3.40 olan TL'nin şimdi 3.80'lere gelmiş olması.. şimdi sakin olunmalı.(Kurdaki durum) bunlar da aşılacak, görecekler; Pazartesi-Salı bunlar geçmiş olacak.TCMB böyle birşeye girdiği zaman da oyun başlamış demektir, dolayısıyla böyle birşey (TCMB müdahalesi) olmayacak; piyasa kuralları işleyecek.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'Dövizdeki durumun geçici olduğunu her beraber göreceğiz. Aşırı değerli dolar ABD ekonomisi için iyi değil. Endişemiz yok, ekonomimiz iyi durumda' dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap