SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Ekmeğe yılbaşında büyük zam geliyor!

Ekmeğe yılbaşında büyük zam geliyor!

14 Aralık 2021 Salı - 18:04




Ekmek fiyatının kasım ayında 2,5 TL'ye çıktığı İstanbul'da ekmeğe büyük zam geliyor. Birçok fırında şimdiden 3 TL'den satılan ekmek için fırıncılar yılbaşında büyük zam beklediğini duyurdu.





İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 10 Kasım'da aldığı karar ile 230 gram ekmek 2,5 TL'den satılmaya başladı. Ancak aradan kısa süre geçmesine rağmen birçok fırında ekmeğin fiyatını 3 TL'ye çıkarıldı. Ekmeği hâlâ 2,5 liradan satan fırıncılar, yılbaşında büyük zam beklediklerini duyurdu. Fırıncılar, ekmek fiyatlarının 3,5 liraya yükselmesinin beklendiğini duyurdu.

"ŞU ANDA 3,5 LİRADAN SATAN BİLE VAR"

Ekmeği 2,5 liradan sattıklarını belirten fırıncı Yaşar Sandal, ekmek zammı için şu açıklamayı yaptı:

"Yılbaşında ekmeğe zam bekliyoruz. Bazı ilçelerde ekmek 3 lira olmuş durumda. Hatta 3,5 lira yapanlar bile oluyor. Bu fiyata satanlar zarar etmemek için satıyorlar. Şu anda ekmeği 2,5 liradan satıyoruz ancak zarar ediyoruz. Un fiyatlarında bir artış söz konusu, devletimizden bununla ilgili bir denetleme yapmasını bekliyoruz. Yılbaşında ekmeğin 3,5 lira olmasını bekliyoruz” dedi.

"5 AY ÖNCE GÜNLÜK BİN EKMEK FAZLA SATIYORDUM"


Ekmek fiyatlarının artmasından dolayı günlük satışlarda azalmalar yaşadıklarını belirten Sandal, “5 ay önce ekmek 2 lirayken, üç bin ekmek satıyordum. Şimdi ekmek 2,5 lira oldu, günde 2 bin ekmek yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap