SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Eczacıbaşı'ndan dikkat çeken Şimşek yorumu

Eczacıbaşı'ndan dikkat çeken Şimşek yorumu

23 Ekim 2023 Pazartesi - 09:40




Şimşek'in New York'taki toplantısına katılan Eczacıbaşı'ndan dikkat çeken yorum





Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yeni tesis yatırımının açılışı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir grup basın mensubu ile bir araya gelen ve gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı burada ekonomide planlamaya, yabancı yatırımcının beklentisine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in New York'ta yabancı yatırımcılarla olan toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekonomim.com'dan Yener Karadeniz'in haberine göre, her işte olduğu gibi ekonomide de planlamaya ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, bu planlamanın, ileriye dönük önlemler almak ve gelişmeyi yönlendirmek şeklinde olması gerektiğini söyledi. Rekabeti reddeden merkezi planlama modelinin bütün dünyada çöktüğüne dikkat çeken Eczacıbaşı, "Tekrar bu yönde deneylere girişilmesi düşünülemez. Ekonomide planlama, olmazsa olmaz. Bakanlıklar seviyesinde benzer anlayışla bir planlama mutlaka mevcut. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) günün ihtiyaçlarına göre yeniden kurulabilir, kurgulanabilir" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap