SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dörtnala koşma zamanı

Dörtnala koşma zamanı

19 Aralık 2015 Cumartesi - 15:34




Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, ekonomide koşma sürecine girildiğini belirterek, "Bundan sonraki süreç, yürüme değil, tam gaz dörtnala koşma sürecidir"





Bakan Elitaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile birlikte Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) Swissotel The Bosphorus'da düzenlenen 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katıldı.

Bakan Elitaş, burada yaptığı konuşmada, ekonomide yürüme sürecinden koşma sürecine geçildiğine inandığını belirterek, "Bundan sonraki süreç; 'durmak yok yola devam' süreci. Bundan sonraki süreç, koşma süreci, yürüme değil, tam gaz dörtnala koşma süreci diye düşünüyorum" dedi.

Elitaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye ekonomisi sadece 2009 yılında olumsuz bir gelişme yaşamış, eksi bir büyüme yaşamış, daha sonraki dönemlerde geçmişteki eksi büyümeyi telafi ederek, dikkat çekici bir noktaya doğru ilerlemiştir. Son zamanlarda 2014 yılında başlayıp 2015 yılında etkisini daha da göstermeye başlayan küresel piyasalardaki olumsuz etkinin, emtia fiyatlarındaki dramatik düşüşlerin, beklenmeyen düşüşlerin sonucunda dünya ticaret hacminde belirgin bir daralma meydana gelmiştir. Ki; bundan da Türkiye ekonomisinde muhakkak ki etkilenmesi olacaktı.

2015 yılı içinde dünya ticaret hacmi 18.7 trilyon dolara ulaşmış. Bizim hedeflerimiz arasında gösterdiğimiz en önemli unsurlardan birisi; dünya ticaret hacminden yüzde 1.5 pay alabilmenin yollarını yöntemlerini bulabilmek onunla ilgili sahamızı oluşturmak ve ülkelerle ticari ilişkileri en sağlam şekilde atabilmenin gayreti olabilmeli. Bundan önceki dönemlerde dünya ticaretinden aldığımız pay binde 8'ler civarındayken ilk defa yüzde 1'e yakın bir noktada dünya ticaret hacminden payımızı almışız."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap