SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar/TL bayram sonrasına yükselişle başladı

Dolar/TL bayram sonrasına yükselişle başladı

07 Haziran 2019 Cuma - 09:48




Dolar/TL, Ramazan Bayramı sonrası ilk işlem gününde düşüşünü tersine çevirerek yükseldi.





Haftanın ilk işlem gününde 5.85 - 5.87 aralığında seyreden Dolar/TL,  bayram tatili nedeniyle yurt içi piyasaların kapalı olduğu günlerde Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimine işaret eden açıklamaları ve dolar endeksindeki düşüşün etkisiyle 5.66'ya kadar çekildi.

Kur, Ramazan Bayramı sonrası ilk işlem gününde ise düşüşünü tersine çevirerek yüzde 1 artışla 5.85'te işlem görüyor. Euro da yüzde 1'in üzerinde artışla 6.59 seviyesinden işlem görüyor.

Ata Yatırım Direktörü Cem Tözge Bloomberg HT'ye Powell'ın açıklamalarıyla birlikte TL'nin diğer gelişen kurlarla birlikte değerlendiğini belirterek "Biz kapalıyken yurt dışı piyasalarda gündem yoğundu. Kurun düşüşündeki ana sebep ABD'de düşük gelen veriler ve Powell'ın açıklamaları sonrası faiz indirimi beklentilerinin kuvvetlenmesi oldu.

2019 genelinde bir olan faiz indirimi beklentisi ikiye çekildi. Bu da doların hızlı şekilde değer kaybına yol açtı. Biz kapalıyken 1.12 seviyelerinde haftaya bailayan euro dolar 1.13'ün üzerine yükseldi. ABD tahvillerinde hızlı geri çekilme oldu..Kurda da sığ piyasada hızlı geri çekilme gördük. Ama kurun bu seviyelerde kalıcı olmadığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

TL için ana gündemin ABD - Türkiye ilişkileri olacağını kaydeden Tözge 5.75 - 6 bandının bir süre daha geçerli olacağını öngördü.


Piyasalarda bugün ABD tarım dışı istihdam verisi takip edilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap