SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Doların yükselişi bakliyat fiyatlarını vurdu

Doların yükselişi bakliyat fiyatlarını vurdu

13 Mart 2015 Cuma - 11:39




Dolardaki artış nedeniyle toptan bakliyat fiyatlarına zam geldi. Zamlı fiyatlar iki hafta içinde perakendeye yansıyacak. Etiketlerin yüzde 25 artması





Dolardaki hızlı yükseliş mutfağa yansımaya başladı. Teknoloji, otomotiv ve perakende sektörlerini vuran dolar, bakliyat fiyatlarını da uçuracak. İlk etapta ithal kırmızı mercimek, yeşil mercimek, nohut ve barbunya fiyatları yüzde 25 oranında artacak.

 

TOPTAN FİYATLAR ZAMLANDI SIRA PERAKENDEDE

 

Düşük üretim yüzünden satıcılar ithal ürünlere yöneldi. Dolardaki arış ithal ürünlere hemen yansıdı. Rami Kuru Gıda Hali'ndeki toptancılar da dolardaki artış yüzünden önümüzdeki hafta perakende bakliyat fiyatlarına ciddi oranda zam geleceği belirtildi. 2 haftada dolardaki artış düşünüldüğünde bu durum hem esnafa hem de vatandaşa pahalıya patlayacak.


 

15 GÜN İÇİNDE BÜYÜK ZAM VAR

 

İki hafta önce ithal kırmızı mercimeğin toptan kilo fiyatının 3.80 liraydı. Şimdi ise 4.50 liradan satılıyor. İthal yeşil mercimek ise kilo fiyatının yüzde 6 artışla 3.80 liraya çıktı. Uğur Yılmaz, toptan fiyatlara gelen zammın 2 hafta sonra tüketiciye yansıyacağını söyledi.

 


ESNAF ZORDA

 

Uğur Yılmaz, Şu anda toptan gıda pazarında işlerin durgun olduğunu belirten Yılmaz, esnafın öncelikle mevcut ürünlerini düşük kârla da olsa ellerinden çıkarmak istediğini dile getirdi.

 

ZİNCİR MARKETLER ANINDA ZAM YAPTI


 

Zincir marketlerdeki fiyatlar şimdiden vatandaşın cebini yakıyor. Birkaç markanın ürünlerini satan marketlerde kırmızı mercimeğin ortalama fiyatı 5.45 lira iken, yeşil mercimek 5.50 lira, nohut 5.90 lira, barbunya ise 9.90 liradan alıcı buluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap