SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolarda kritik seviye aşıldı

Dolarda kritik seviye aşıldı

26 Kasım 2015 Perşembe - 10:15




Yeni hükümet programında Merkez Bankası'na yönelik bağımsızlık vurgusunun kaldırılmasının yarattığı tedirginlikle, Dolar/TL, iki haftanın zirvesi olan





Bir bankacı, "Yeni hükümet programında TCMB para politikasını bağımsız olarak belirleyemeyecek şeklinde algılanabilecek bir değişiklik var. Eski programlarda TCMB'nin hem politikayı hem araçları bağımsız belirleyeceği belirtilirken, yenisinde sadece para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirleyeceği belirtilmiş, para politikasını bağımsız bir şekilde belirlemeye devam edeceği ifadesi çıkarılmış. Bu değişiklik tedirgin edici. Bu ifade farkı kur üzerinde de baskı yarattı" dedi.

Merkez Bankası vurgusu

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açıklanan yeni hükümet programında, "Merkez Bankası'nın fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi esas olmaya devam edecek" ifadesi yer aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap