SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolarda gece yarısı depremi: 7.80'i gördü...

Dolarda gece yarısı depremi: 7.80'i gördü...

28 Eylül 2020 Pazartesi - 08:59




Dolar/TL gece saatlerinde likit piyasada yeni zirve olan 7.8'e yükseldikten sonra bu sabah güne 7.7'nin hemen altında başladı. Küresel piyasalar ise Çin'den gelen olumlu verilerin etkisiyle pozitif bir başlangıç yaptı.





Piyasalar haftaya hareketli bir başlangıç yaptı. Geçtiğimiz haftanın ikinci yarısında Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve BDDK'nın swap adımlarıyla 7,51'e kadar gerileyen dolar/TL, haftanın ilk saatlerinde 7,8'in üzerini gördü. İllikit piyasada yaşanan hareketlilik sonrası, sabah saatlerinde kur 7,66-7,67 düzeyinde dengelendi. Gece yarısı yaşanan yükselişte dolar/TL, 7,8569'a kadar tırmandı.

Küresel piyasalar Çin önderliğinde yükselişte

Küresel piyasalar ise hafta sonu Çin'den gelen pozitif verilerin etkisiyle yeni haftaya yukarı yönlü başlangıç yapıyor. Asya borsalarında ağırlıklı olarak yükselişler görülürken ABD vadelileri de yüzde 0,5-0,6 aralığında artıda. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,5 civarı yükselirken Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0,85 yükselirken, Çin lokomotif hisseleri ise yaklaşık yüzde 0,8 düzeyinde artıyor.

Çin'den veriler iyi geldi ama...

Hafta sonu gelen verilerde Çin'in sanayi şirketlerinin Ağustos'ta üst üste dördüncü ayda olmak üzere kârlarını arttırdıkları görüldü. Asya borsaları, Çin hisse senedi piyasalarının öncülüğünde yükseldi. ABD Başkanlık seçim münazarası öncesinde yatırımcıların temkinli olduğu görülürken artan koronavirüs vaka sayıları ekonomik toparlanma beklentilerini zayıflatıyor.


COVID-19 vakaları dünya genelinde toplam 33 milyona yaklaşırken, virüsten dolayı şu ana
kadar hayatını kaybedenlerin sayısı ise 992,470 oldu. Yatırımcıların odağı Salı günü Başkan Donald Trump ve rakibi Joe Biden arasında yapılacak olan başkanlık seçim münazarasının ilk aşamasında olacak.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap