SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolara hücum başladı, uzman isim uyardı: Hangi seviyeden sonra düşecek

Dolara hücum başladı, uzman isim uyardı: Hangi seviyeden sonra düşecek

24 Mayıs 2022 Salı - 18:47




Dolar kuru 16 lirayı aşarken ekonomist Dr. Artuğ Çetin'den dikkat çeken uyarılar geldi. Çetin, doların bir süre yükseliş trendine girdikten sonra değerini kaybedeceğini belirtip yatırımcıları uyardı.





Ekonomist Dr. Artuğ Çetin, Her Açıdan Youtube kanalına konuk olarak dolar ve altın ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Dolar kurundaki yukarı yönlü hareket devam ediyor. Dolar 16,10 liradan işlem görürken gram altın ise 950 liradan satışa sunuluyor.

Artuğ Çetin, dolar kurundaki önlenemez yükselişin bir süre sonra sonlanacağını söyledi.

Doların bir süre sonra gerileyeceğini ifade eden Çetin, "FED gıdım gıdım faiz artırıyor. Enflasyonun önüne geçmek için bunu yapıyorlar. FED bunu yaptığında doların değeri artacak. Ben dolarla ilgili net şunu söylemiştim, önümüzdeki dönemde dolar diğer para birimlerine karşı değer kazanacak. Sonra gerileyecek. Rezerv para birimi olmaktan çıkacak. İşte doların şu an artış dönemine girdik. FED bu faizi bir anda yüzde 5’ler, 6’lara çıkarırsa dünya bunu karşılayamaz. Şirketler iflas eder. Temkinli bir ilerleyiş olacak. Bugün fahiş bir borç durumu var. Bu faiz artışı bir anda olmayacak. Doların bazı para birimlerine karşı değeri artacak. Gelişmekte olan ülkeler yeni meydana gelen olaylarla sarsılıyor. Bu süreçten artık dibe vurunca çıkılacak. Parasal reformla bu olacak. Bir süre dolar yanlısı bir yapı yaşayacağız. Ondan sonra bir rezerv problemi ortaya çıkacak" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap