SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar ve euro rekor üstüne rekor kırıyor

Dolar ve euro rekor üstüne rekor kırıyor

02 Kasım 2020 Pazartesi - 12:05




Geçen haftayı yükselişle kapatan dolar, yeni haftaya rekor kırarak başladı. Haftanın ilk işlem gününde dolar 8,40 TL'den işlem görüyor.





Geçen haftayı yükselişle kapatan dolar, yeni haftaya rekor kırarak başladı. Haftanın ilk işlem gününde dolar 8,40 TL'den işlem görüyor.

Geçen hafta en düşük 7,9647, en yüksek 8,3875 seviyelerini gören dolar/TL, haftayı yüzde 4,8 değer kazancıyla 8,3466'dan tamamladı.

Dolar/TL, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlamasının ardından saat 11.10 itibarıyla 8,40'dan işlem görerek rekor kırdı.

EURO 9,76'DAN İŞLEM GÖRÜYOR

Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,5 artışla 9,7620'den, sterlin/TL yüzde 0,2 değer kazancıyla 10,8250'den satılıyor. Dolar endeksi, yüzde 0,2 artışla 94,1 seviyesinde dengelendi. Avro/dolar paritesi de yüzde 1,1640'tan işlem görüyor.

MERKEZ BANKASI'NDAN YENİ SIKILAŞTIRMA ADIMI ATILDI

Analistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) likidite yönetimi çerçevesinde sıkılaştırma adımlarına devam ettiğini, bu kapsamda gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sağlanan Bankalararası Para Piyasası'nda bankaların borç alabilme limitlerini sıfırladığını belirtti.

Ayrıca, Türk lirası cinsi kira sertifikaları karşılığında kotasyon yöntemiyle gerçekleştirilen gecelik vadeli repo işlemlerinin de durdurulduğunu hatırlatan analistler, genel olarak bankaların söz konusu iki kullanım tutarının yaklaşık 25-30 milyar TL arasında değişebildiğini söyledi.

Analistler, bu düzenleme ile ilgili tutarların gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sağlanmayacak olup daha yüksek maliyetli kaynaklar üzerinden TCMB tarafından sağlanacağını kaydetti.


ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİ ETKİLİ OLACAK

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirten analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı çalışmaları, yarın ABD'de gerçekleştirilecek başkanlık seçimi ve jeopolitik gelişmelerin de piyasaların yönü üzerinde etkili olduğunu aktardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap