SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar son açıklamalar sonrası 5.50'yi devirdi işte doları fırlatan neden

Dolar son açıklamalar sonrası 5.50'yi devirdi işte doları fırlatan neden

22 Mart 2019 Cuma - 12:28




Amerikan Merkez Bankası'nın faiz kararı ile düşüşe geçen dolar vatandaşın aralıksız dolar talebi ve son olarak Golan Tepeleri'ne dair sert açıklamalarla fırladı.





ABD Merkez Bankası (Fed) Çarşamba günü faizlerin arttırılmayacağını açıklayınca dolar 5.40'lara düştü. Ancak vatandaşın bu düşüşü fırsat olarak görüp alım gerçekleştirmesi doların fiyatını yükseltti.

Dolar bu sabaha 5.4693 seviyesinden başladı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal Golan Tepesi açıklamasına cevap vermesi ile dolar fırladı ve 5.58'yi gördü. 

Donald Trump, İsrail'in işgali altında olan Golan Tepeleri'ni artık tanıma zamanı geldi demişti. Bu skandal ifadeye Erdoğan 'İşgale izin vermeyiz' diyerek cevap verdi.

Saat 11:32'de dolar kuru



 

Öte yandan Türk lirası, Türkiye ABD ilişkilerine yönelik endişeler başta olmak üzere lokallerin 6 aydır aralıksız her hafta devam eden döviz alımlarının da etkisiyle dün kazanımlarını koruyamayan tek gelişmekte olan ülke para birimi oldu.


Saat 08:29'da dolar, euro-sterlin

Dolar 5.65-5.70'leri görebilir 

Gedik Yatırım Algoritmik İşlemler Müdür Yardımcısı Gizmen Nalbantlı, Rahip Brunson davası sonrası ABD ile normale giren ilişkilerin S-400'lerin alınacağının açıklanması ile tekrar gerildiğini hatırlattı.

Gizmen Nalbantlı, “15 Mart haftasında 4 milyar dolar artan döviz mevduatı 21 haftadır sürekli yükselerek 175.8 milyar dolara yükseldi. Kurda 5.54-5.55 bölgesinin önemli olduğunu düşünüyorum. 5.55 üzerinde kalıcılık sağlanırsa 5.65-5.70 bölgesine doğru bir hareket olabilir. 5.45 ise kısa vadede geri çekilmelerde destek olacak bölge olarak izlenebilir.” ifadelerini kullandı.

Doların düşmesi vatandaşa fırsat oldu

Bir bankanın döviz işlemcisi vatandaşın dolar almasına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Anlaşılan o ki lokaller TL’deki her değer kazancını döviz alım fırsatı olarak görüyorlar. Fed’in TL’de yarattığı iyimserlik tam olarak ortadan kalktı diyebiliriz. Lokallerin döviz talebi çok güçlü. Mevcut TL faizlerinin ve daha da önemlisi beklentilerin dövize yönelimi azaltmadığını görüyoruz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap