SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar sert düştü! İşte son rakamlar...

Dolar sert düştü! İşte son rakamlar...

27 Mayıs 2020 Çarşamba - 09:07




Bayram tatili öncesi 6.81’li seviyelerde seyreden dolar/TL kuru, dün 6.73’e kadar geriledi. Dolardaki düşüş gün içinde yüzde 1’i aştı. Vatandaşın gözü orada.





Dolardaki gerilemede, gelişen ülkelerin para birimlerinin, koronavirüs salgınının yayılma hızının azaldığına ilişkin işaretlerin geldiği bir ortamda, küresel piyasalarda artan risk iştahının desteği ile hisse senetleri ile birlikte yükselmesi etkili oldu.Bu hareketin, bayram tatilinin ardından bugün işlemlerin başlayacağı Borsa İstanbul’a da yansıyabileceği öngörülüyor.
‘Normal’ yükseltti
 
Japonya’da Kovid-19 nedeniyle uygulamada olan olağanüstü hal, Tokyo ve Hokkaido’da kaldırıldı. Ekonominin yeniden açılmasıyla güçlü yükselen Nikkei 225 endeksi günü önceki kapanışa göre yüzde 2.55 artışla 21.271 puandan tamamladı. Çin’de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0.8 artışla 2.840 puanda dengelendi. Hong Kong’da da Hang Seng endeksi olumlu haber akışıyla birlikte yükseldi. Endeks önceki kapanışa göre yüzde 2.2 değer kazancıyla 23.450 puana çıktı.
 
BSMV değişti
 
Öte yandan bayram tatili sırasında para piyasalarıyla ilgili birtakım düzenlemeler de yapıldı. Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerini en aza indirmek için vatandaş, esnaf ve firmalara verilen desteğe ek kaynak sağlamak amacıyla finansman bonolarında stopaj oranı yüzde 10’dan yüzde 15’e yükseltildi. Kambiyo işlemlerindeki Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) oranı da binde 2’den yüzde 1’e artırıldı.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap