SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar rekora koşuyor

Dolar rekora koşuyor

27 Ekim 2016 Perşembe - 09:55




Tarihi zirvenin sınırlı altındaki dolar/TL'de küresel piyasalar TCMB enflasyon raporu izlenecek.





ABD faiz kararının giderek yaklaştığı beklentisi gelişmekte olan ülke piyasalarını baskı altında tutmayı sürdürürken dolar/TL tarihi zirvesinin hemen altında güne başladı. Dolar 9.47 itibari ile bankalar arası piyasada 3.1005'ten işlem gördü.Dün akşam saatlerinde 3.0850 civarında işlem gören dolar/TL bu sabah güne 3.0946/3.0960 seviyesinde başladı.

Bankacılar küresel piyasaların petrol fiyatlarının kurda ana dış belirleyiciler olmayı sürdürdüğünü belirtirken iç piyasada ise bugün açıklanacak yılın son enflasyon raporu yakından takip edilecek.

Enflasyon raporunda TCMB'nin yıl sonu ve önümüzdeki yıl için enflasyon tahminlerini kısa süre önce açıklanan ve TCMB işbirliği ile hazırlanan enflasyon tahminleri uyumlu güncellemesi bekleniyor. Bu verilere göre TCMB'nin bu yıl sonu için yüzde 7.5 seviyesindeki enflasyon tahmininde anlamlı bir revizyon beklenmezken önümüzdeki yıla ilişkin tahminin ise yüzde 6'dan yüzde 6.5'e yükseltilmesi bekleniyor.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap