SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar kurunda sabah bombası: 22 TL için tarih verildi

Dolar kurunda sabah bombası: 22 TL için tarih verildi

18 Temmuz 2022 Pazartesi - 12:42




Dolar kuru sert yükseliş hareketlerine devam ederken İstanbul Analitics son raporunda flaş bir tahminde bulundu. Söz konusu raporda dolar için yeni rekor seviyenin kış aylarında geleceği belirtildi





ABD kanadından açıklanan beklenti üzerindeki enflasyon oranları dolar dünyada endeksinin yükselmesine neden olurken Türkiye’de dolar kurunun yeniden bir atağa kalkmasını sağladı. Dolar kuru 18 TL’ye doğru yükseliş hareketini sürdürürken bu sabah İstanbul Analitics’ten bir dolar kuru tahmini geldi.

ABD Çalışma Bakanlığı, haziran ayına ilişkin enflasyon verisini açıkladı. ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık yüzde 1,3 artarken, yıllık yüzde 9,1 ile Kasım 1981'den bu yana kaydedilen en hızlı artışı gösterdi. Bu rakamlarla beraber ABD'de enflasyon yüzde 9'u aşarak 41 yılın zirvesine çıktı.

ABD’deki yüksek enflason Fed’in 75 baz puanlı bir faiz artışı yapacağını neredeyse kesinleştirirken kimi uzmanlara göre bu artışın 100 baz puanı bulabileceği de ifade edildi. Fed’in olası ser faiz artışı küresel piyasalarda etkisini göstermeye başladı. Türkiye’de dolar kuru 17.50 seviyesine yaklaşırken kurumlarda beklenti ve tahminlerini güncelledi.

“DOLAR KURU KIŞ AYLARINDA 22 TL’Yİ GÖREBİLİR”

İstanbul Analitics son yaptığı analizini bu sabah yayınladı. Söz konusu raporda dolar uru için tarih de verilerek 22 TL’ye kadar çıkabileceği belirtildi. İstanbul Analitics raporunda "Sonuçta, matematik bize Ağustos'ta olmasa da, kış aylarında Türkiye'nin ödemeler dengesi krizine yaklaşacağını gösteriyor... Sermaye kontrolleri hayata geçmeden dolar/TL'de 20-22 düzeyini sınanması çok yüksek olasılık" görüşlerine yer verdi.


Bu arada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eldeki imkanları kullanarak dolar kurunu baskılamaya çalışsa da yükselişin önüne geçemedi. Bu doğrultuda yakından takip edilen TCMB net uluslararası rezervleri 8 Temmuz itibarıyla 2002'den beri en düşük seviye olan 6.1 milyar dolara kadar geriledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap