SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar kuru yeni rekorunu kırdı! Özgür Demirtaş olay videoyu paylaştı

Dolar kuru yeni rekorunu kırdı! Özgür Demirtaş olay videoyu paylaştı

17 Kasım 2021 Çarşamba - 11:23




Dolar kuru dün akşam saatlerinde 10,44 TL’yi test ederek rekor seviyelerde hareket etti. Ekonomist Özgür Demirtaş ise 2016 yılındaki programa atıfta bulunarak kurun yükselmesine tepki gösterdi.





Dolar kuru dün akşam saatlerinde Türk Lirası karşısında yeni rekorunu kırdı. Psikolojik sınır 10 TL’yi geçen dolar fiyatı üst üste yeni rekorlar kırdı. TL karşısında tarihin en yüksek rakamlarını gören dolar kuru dün gün içinde en yüksek 10,4426 TL seviyesini test etti. Dolar kuru  dün saat 23.50 itibariyle 10.30 TL seviyelerine kadar geriledi. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş da dolar kurunun yaşanan sert hareketler sonrasında paylaşımda bulundu.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ, NECMETTİN BATIREL'İ Tİ'YE ALDI

2016 yılında CNN Türk ekranlarında doların 3.5 lirayı gördüğü gün Ahmet Hakan'ın programında Necmettin Batırel, “10 milyar dolar şakkadak satarım. Şaşırır millet! Hiç beklemedik bir hareket... Niye satıyor nasıl satıyor? 'Hani rezervi düşüktü' filan derler? 'Demek ki rezervleri varmış' diyecekler normal şartlarda. Dolar mutlaka düşecek... Ama biraz yavaş düşürecekler. Ardından bir 10 milyar daha satarım! 20... Yetmedi bir 10 daha satarım biter olay.” sözleriyle olay olmuştu. Ahmet Hakan'ın 'olmaz mı hocam' sorusu üzerine de ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş 'olmaz' demişti. Batırel ise “Profesörlere göre olmaz…” demişti. Demirtaş ise ve mimikleriyle gülümsemişti.

BU GEÇEN YILLARI BUNDAN DAHA İYİ ANLATAN BİR CÜMLE YOK

Dolar kuru 10,44 TL’yi görmesi sonrası Özgür Demirtaş, sosyal medya platformu Twitter hesabından o günkü programdan kesit paylaşarak, “Profesörlere göre olmaz…” sözüne atıfta bulundu. Özgür Demirtaş, paylaşımında “Bu geçen yılları bundan daha iyi anlatan bir cümle yok… Üzgünüm hem de çok.” ifadelerine yer verdi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap