SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar fiyatlarında son durum

Dolar fiyatlarında son durum

11 Kasım 2019 Pazartesi - 09:26




Piyasalar, 13 Kasım'da gerçekleştirilecek olan Erdoğan-Trump görüşmesine ve görüşme öncesindeki gelişmelere odaklanmış durumda. Hazine'nin bugün gerçekleştireceği ihaleler de yakından izlenirken, dolar/TL yeni haftaya 5,77 liradan başladı.





Hazine ihalelerinin izleneceği haftanın ilk gününe Dolar/TL 5,77 seviyesinden başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 yıl vadeli sabit kuponlu ve 5 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvil ihaleleri düzenleyecek.

Yeni haftanın ilk gününde dolar/TL kuru cuma günkü kapanışa paralel olarak değerleniyor. Saat 09:10 itibariyle dolar/TL 5,7705, euro/TL 6,3650 seviyelerden başladı.

Küresel piyasalar neyi takip ediyor?

Son haftalarda olduğu gibi, küresel piyasalarda ABD-Çin arasında imzalanması beklenen ve arap saçına dönen ticaret anlaşmasına yönelik haber akışları takip ediliyor. Öte yandan Hong Kong'daki gösterilerde 2 göstericinin polis tarafından vurulmasının, eylemleri daha da alevlendirmesinden endişe ediliyor. Asya piyasalarını hareketlendiren bu gelişmeye ek olarak Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in ordunun açıklaması sonrası istifa etmesi de piyasaların izlediği gelişmeler arasında yer alıyor.

Çin'in e-ticaret devi Alibaba'nın Bekarla Günü etkiliğinden gelen satış rakamları, yeni haftada piyasaların yüzünü güldüren gelişmelerden birisi olarak sayılabilir. Çinli e-ticaret devi Alibaba, 11 Kasım’daki Bekarlar Günü’nde bu yıl da rekorlar kırmayı hedefliyordu. Geçen yıl 30 milyar dolarlık satış yapan firma, bu yılki etkinliğin ilk 9 saatinde 23 milyar dolarşol satış gerçekleşti. Rekorun kırılmasına kesin gözle bakılırken, satışların 40 milyar doları geçmesi bekleniyor. Gerçekleşen satışlar Çin'deki talep konusunda fikir vermesi açısından piyasalar tarafından takip ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap