SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar, euro ve altın derken... Şimdi de gümüşte piyasa karıştı!

Dolar, euro ve altın derken... Şimdi de gümüşte piyasa karıştı!

05 Kasım 2021 Cuma - 10:54




Fed'in varlık alımlarını azaltacağını açıklaması ile gümüş piyasaları geriledi.





Gümüş piyasaları Fed'den gelen varlık alımlarının azaltılacağı haberiyle geriledi ve bundan sonra ‘varlık alımları’ bir şekilde gümüşün yoluna hep çıkacak gibi gözüküyor. Analistlere göre ons gümüş eğer 23 dolar sınırını korursa, bu yolda güçlü duruşunu koruma şansına sahip.

Geçen günlerde, 24 doların üzerinde denemeler yapan gümüş, bu hafta yeniden 23.50 doların altına çekildi. Son haftalarda 23 dolar piyasanın hafızasına yerleşerek önemli bir destek seviyesi oluşturdu. Sıçrama 25 ve sonrasında 28 dolara taşıyabilir. Bu seviyenin korunmasının önemli olduğunu söyleyen FXEmpire analisti Christopher Lewis, “Bu, daha uzun vadede nereye gideceğimizi belirleyebilir ve buradan bir tür sıçrama yapılırsa, o zaman 24 doların seviyesi mümkün. 24 dolar seviyesinin üzerine çıkabilirsek, bu çok olumlu bir işaret olur ve bundan sonra 25 dolar seviyesine bakabiliriz. 25 dolar seviyesi elbette çok büyük, yuvarlak, psikolojik olarak önemli bir rakam olduğu için çok dikkat çekecek bir alan” değerlendirmesinde bulundu.

 AŞAĞIDA 22 DOLAR KIRILIRSA ÇÖKÜŞ OLUR

Dünya gazetesinin aktardıklarına göre Lewis, 23 dolar seviyesinin altına düşülürse, 22 dolar seviyesine bakılabileceği uyarısı yaptı ve ekledi: “Elbette 22 dolar seviyesi, daha önce çok sayıda alıcının piyasaya girdiğini gördüğümüz bir nokta, bu nedenle ileriye dönük “piyasa tabanı” olabilir. Ancak bu seviyenin altına inilmesi bir çöküş yaratabilir.”

CPM Group da gümüşün kritik bir dönemden geçtiğini belirtti. Değerli metal analizleri yapan CPM, bu hafta yatırımcıları bilgilendirme amaçlı yaptığı online yayında, gümüş fiyatlarının bir süredir dalgalandığı 22-24 dolar aralığından çıkması ve 25 doları devirmesi halinde 28 dolara doğru yapılacak hamlelerin önünün açılabileceğini ifade etti.


GÜMÜŞTE ANTİBAKTERİYEL KULLANIM ARTIYOR

COVID-19 pandemisi, ArGe'yi antibakteriyel amaçlar için gümüş kullanımında hızlandırdı. Gümüş bazlı biyositler, bakterileri öldürebilen ve enfeksiyonu önleyebilen antimikrobiyal özellikleri nedeniyle çeşitli tıbbi uygulamalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Diğerlerinin yanı sıra tıbbi cihazlar, tekstiller ve yara pansumanları içeren gümüş antimikrobiyal kaplama pazarından gelen mevcut gümüş talebi yıllık tahmini 10 milyon onsu buluyor. Bu, gümüşün 500 milyon onsun üzerindeki genel endüstriyel pazarına kıyasla küçük olsa da, gümüş bazlı antimikrobiyal kaplamalara olan talebin, COVID-19 pandemisi nedeniyle son 18 ay içinde ve gelecekte güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap