SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar, euro, altına yeni alternatif! Riski az, kazancı yüksek...

Dolar, euro, altına yeni alternatif! Riski az, kazancı yüksek...

02 Şubat 2022 Çarşamba - 13:21




Tasarruf denilince aklımıza ilk olarak altın, dolar ve euro gelir. Ancak son dönemde çıkan bir çok yeni enstrüman hem sepet çeşitliliğini yani riski hem de getiriyi daha yukarıya taşıyabiliyor. Son dönemde Türkiye'de vatandaşlar yatırım fonlarına ilgi duymaya başladı...





Türkiye'de birikimlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlar genellikle ya altın alıyor ya da döviz ancak finansal sitemdeki bulunan bir çok alternatif yatırım aracı hem riski azaltıyor hem de getiri miktarını yükseltebiliyor. Uzmanlar son dönemde atılan vergi adımlarıyla çok daha cazip hale gelen yatırım fonlarının, tasarruflarını değerlendirmek isteyen vatandaşlar iyi bir alternatif olarak öneriyor.

Peki yatırım fonları nasıl alınır? Yatırım fonları güvenli mi? Yatırım fonlarının getirisi ve riski ne kadar?

Haber 7'nin haberine göre; Son dönemde ilginin arttığı ancak çoğu vatandaşın bilmediği yatırım fonları hakkında Yatırım Danışmanı Elvan Soydaş konuştu...

YATIRIM FONU NEDİR?

Yatırım fonları birikimleri değerlendirilmek üzere bir havuza toplanması, bu havuzunda profesyoneller tarafından yönetilmesi olarak açıklayabiliriz diyen Elvan Soydaş, "Fon yatırımları ciddi alternatifler sunuyor. Çünkü Türkiye tasarruf sahipleri genellikle alım satım açısından kolay olmasından dolayı dövizaltın veya katılımla mevduata yöneliyorlar. Çok daha inceleyici olanlar ise hisse senedi piyasalarına yöneliyorlar. Ancak bu hisse senedi piyasasına yönelenlerin bazıları sadece duyumla, detaylara inmeden yatırım yapıyorlar.

Halbuki bu fonlar hem hisse senedi veya daha riskli yatırım alanlarında yatırım yaparak birikimlerini değerlendirmek isteyen kişilere hem yüksek getiriyi hedefletebiliyor hem de profesyonel yöneticiler tarafından yönetildiği için de kişi sürekli olarak bu yöne bakmayı ve eksik kalmayı engelleyici güzel bir olanak sunuyor. Bu fonlar çok çeşitli sırf hisse senedi değil, kıymetli maden, kit fonları eurobond, yenilebilir enerji, teknoloji, blockchain ve oyun gibi ama bunların hepsinden öte bu fonlarda yurtdışı piyasalarla ilgili işlemler de yapılabiliyor. Siz yurtdışında bir hisse senedinden getiriyi hedeflediğinizde işlem yapmak çok daha maliyetliyken şimdi 100 TL ile bile alabileceğiniz fonlar var. Bundan dolayı çeşitlilik ve verimlilik açısından büyük olanak sağlıyor." dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap