SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar bir rekor daha kırdı! Merkez Bankası müdahale edecek mi?

Dolar bir rekor daha kırdı! Merkez Bankası müdahale edecek mi?

19 Mayıs 2022 Perşembe - 10:07




Son günlerde yükselişe geçerek rekor üstüne rekor kıran dolar 16 lirayı aştı. Türk Lirası'nın değer kaybı yüzde 17'ye ulaştı.





Son günlerde rekor üstüne rekor kıran dolar bir kritik sınırı daha aştı.

Dolar 16 lira barajını yıkarken, Euro 16.85 liraya kadar çıktı. Dün sabah saatlerinde yüksek oynaklığın dikkat çektiği dolar bugüne 15.96 liradan başladı.

Günün son saatlerinde 15.90 liranın üzerine hareketlenen dolar kapanışı 16.04 liradan yaptı.

Euro ise 16.70 liradan başladığı günü 16.85 liradan tamamladı. Dolar/TL kuru bu sabah şu an 15.96'da seyrederken, euro/TL ise 16.77'de.

Analistler kamunun, döviz satışı ile piyasaya müdahalelerinde tempoyu yavaşlattığına ve kontrollü bir yükselişe izin verildiği izlenimi yarattığına dikkat çekiyor.


Uluslararası Finans Enstitüsü’nün (IIF) adil değer olarak belirlediği 16.50 lira seviyesinin döviz satışlarıyla savunulup savunulmayacağı takip edilecek.

REZERVLER -62 MİLYAR DOLAR

Merkez Bankası’nın 13 Mayıs itibarıyla eksi 62 milyar dolar seviyesine kadar gerileyen negatif rezervleri ile kuru ne kadar süre daha savunulabileceği tam olarak kestirilemiyor. 

"15 LİRADAN TALEP GELİYOR"

Reuters’a konuşan bir bankanın döviz masası işlemcisi “Dolarda 15 lira üzerinde bireysel talep görmeye başladık, yabancılar ise çok aktif değil piyasada. Kurumların döviz talebi ise çok yüksek. Döviz arzı ise sadece kamudan yapılıyor. Enerji ithalatı için de yüksek bir döviz ihtiyacı var” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap