SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar bir anda çakılmıştı: Bakan Nebati "BDDK kararı geçici" dedi

Dolar bir anda çakılmıştı: Bakan Nebati "BDDK kararı geçici" dedi

28 Haziran 2022 Salı - 14:01




Dolar kuru geçtiğimiz cuma günü BDDK kararı sonrasında adeta çakılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den BDDK açıklaması geldi. Bakan Nebati, "BDDK kararı geçici "dedi.





17.30 bandındaki  dolar kuru BDDK'nın doları düşürmek için uyguladığı kredi kararıyla 16.47 TL seviyelerine gerilemişti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun ( BDDK), bankada  altın veya döviz cinsinden varlığı 15 milyon TL’yi aşan ve yıllık cirosu 150 milyon liranın altında olan şirketlere TL kredi verilmeyeceği yönündeki karar sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den açıklama geldi. 

Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Nebati, “Etkisini gördük. Burada firma sayısından ve belirlenen rakamdan ziyade etkisi ve verdiği mesaj önemli. Biz, piyasada ne oluyor ne bitiyor herşeyin farkındayız ve diyoruz ki, paralarını alıp gidip bu parayla döviz alma.” diye konuştu.

Nebati, uygulamanın süresiyle ilgili hedefleri konusunda da “Aldığımız bütün kararlar daimi kararlar değil. Hepsi geçici. Dövizle işiniz yok, TL ile iş yapın diyoruz.” dedi.

“Kayseri’de cuma günü adımlarımızı attık, atmaya da devam edeceğiz dedik, sonra da 5’ten sonra o açıklamayı yaptık.”

Nebati, enflasyona endeksli tahvil konusunda şu an için yeni bir adım planlamadıklarını da ifade etti


Bakan Nebati, son dönemde kendisinin de dahil edildiği kabine revizyonu iddiaları ve ekonomi yönetiminde fikir ayrılıkları yaşandığı iddialarının anımsatılması üzerine de iddiaları esprili dille yalanlarken, “Yok danışmanlarla kavga etmişim, yok başkasıyla ters düşmüşüm hepsi boş dedikodu” dedi ve Erdoğan başkanlığında ekonomide eşgüdüm içinde adımlar attıklarını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap