SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar 16 olunca Cemal Enginyurt Bakan Nebati’yi fena bozdu!

Dolar 16 olunca Cemal Enginyurt Bakan Nebati’yi fena bozdu!

18 Mayıs 2022 Çarşamba - 10:40




Milletvekili Cemal Enginyurt 16 lira seviyelerine çok yaklaşan dolar kuru karşısında Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’ye kendi sözlerini hatırlatarak sitem etti.





Milletvekili Cemal Enginyurt sosyal medya hesabı üzerinden AK Parti’ye yüklenmeye devam ediyor. Enginyurt’un hedefinde dolar kurunda istikrarı sağlayamayan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati vardı.

Kamu bankaları aracılığıyla piyasalara müdahale eden Merkez Bankası dolar kurunu daha fazla dizginleyemedi. Dolar kuru 15 TL barajını aştıktan sonra yükseliş hızını artırarak 16 TL seviyelerine dayandı. Doların bu sert yükselişi karşısında anlamsız bir açıklama Bakan Nebati’ye Demokrat Parti Ordu milletvekili Cemal Enginyurt Twitter üzerindne yüklendi.

"DOLAR 16 TL OLDU! NEYİ DENGELEDİN"

Türkiye Katılım Bankaları Birliğinin 21. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Bakan Nebati “Geçen yıl Aralık ayında döviz kurunda gözlemlediğimiz, piyasa gerçekliğini yansıtmayan fiyat oluşumlarını, kur korumalı mevduat ile bertaraf ettik. Kurdaki dalgalanmaları büyük oranda dengeledik" ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadelere sitem eden Enginyurt, Nebati’ye dolar kurunun 16 TL olduğunu hatırlatarak “Neyi dengeledin?” diye sordu.


Enginyurt söz konusu paylaşımında şunları yazdı:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati “Kurdaki dalgalanmaları büyük oranda dengeledik"demiş. Dolar 16 tl oldu. Neyi dengeledin?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap