SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Doğalgaza zam geliyor!

Doğalgaza zam geliyor!

24 Aralık 2013 Salı - 09:18




Enerji Bakanı Yıldız, dolardaki artışın maliyetinin enerjide 4 milyar dolarlık bir maliyet getirdiğini söylerken, olası bir zammın sinyalini vermiş ol





Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dolar kurunun 2.0'dan 2.1 TL'ye yükselmesinin enerjide 4 milyar dolarlık maliyet artışı getirdiğini söyledi. Bakan Yıldız, doğalgaz ve Kuzey Irak petrol akışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız, dolar kurunda son günlerde yaşanan artışa dikkat çekerek, doların 2.0 TL'den 2.1 TL'ye çıkmasının enerjide 4 milyar dolar maliyet artışı getirdiğini söyledi. Bakan Yıldız, kur artışı ile ilgili durumu bu hafta içinde değerlendireceklerini bildirdi. Kuzey Irak petrolü ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Yıldız, bu konuda daha önce Silopi'ye kadar test çalışmalarının tamamlandığını, petrolün şimdi de Ceyhan'a kadar geldiğini belirtti. Bağdat yönetiminin açıklamalarını önemli bulduklarını söyleyen Yıldız, önümüzdeki hafta Kuzey Irak petrol akışını değerlendireceklerini açıkladı. Meteorolojik verilerin önümüzdeki günlerin daha soğuk geçeceğine işaret ettiğini belirten Yıldız, "Doğalgaz tüketiminde artış olasılığına karşı hazırlıklarımızı yaptık" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap