SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Direkt Bakan’a söyledi: Enflasyon asgari ücreti bitirdi!

Direkt Bakan’a söyledi: Enflasyon asgari ücreti bitirdi!

09 Nisan 2022 Cumartesi - 09:57




Türk-İş ile sokak atıkları toplayıcıları iftarda buluştu. Düzenlenen programda konuşan Türk-İş Genel Başkanı Atalay, “Enflasyon böyle devam ederse asgari ücrette zammın da bir önemi kalmaz” dedi.





Türk-İş Konfederasyonu, Ankara’da Sokak Atıkları Toplayıcıları ile birlikte iftar programı düzenledi. Düzenlenen iftara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sokak Atıkları Derneği Başkanı Recep Karaman, EYT Derneği Başkanı Gönül Boran ile çok sayıda davetli katıldı.

“SOKAK ATIK TOPLAYICILARINA DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

İftar öncesi konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, sokak atıkları toplayıcıları ile beraber bir arada bulunmanın anlamına vurgu yaptı. Atalay, “Ben şunu biliyorum; Türk-İş’in tek Ramazan ayında yaptığı resmi iftar sizlerle beraber bu akşamki yaptığımız iftar. Başka iftarımız yok. Bundan sonra da sokak atıkları toplayıcılarını toplumda görünür kılarak desteklerimizi devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

“ENFLASYON BU HIZLA DEVAM EDERSE ZAMMIN BİR ÖZELLİĞİ KALMAZ”

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde yüzde 61 olarak açıklanan enflasyon rakamları ile ilgili de konuşan Atalay, ülkemizde esnafın, memurun, işçinin büyük bir geçim sıkıntısı yaşadığını belirtti. Asgari ücrete ikinci zam tartışmalarına da değinen Atalay, “Önümüzde son yılların en yüksek enflasyonunun olduğu bir ortamdayız. Bir an evvel bu enflasyon belli bir noktaya getirilir de, istediğin kadar zam al. Enflasyon bu hızla devam ettiği müddetçe alacağın zammın bir özelliği olmaz” dedi.

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap