SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dijital Para Nedir?

Dijital Para Nedir?

15 Eylül 2021 Çarşamba - 15:35




İnternet tabanlı olarak dijital formda bulunan ve yalnızca elektronik ortamdaki işlemler ve ödemeler için kullanılan, işlem hızı ve işlem kolaylığı gibi kendine özgü özellikleri dışında geleneksel paranın tüm özelliklerini taşıyan değişim aracıdır. Dijital paralar elektronik ortam üzerinde bulunan online biçimde ödeme yapmaya olanak sağlayan bir para türüdür. Banka hesaplarında duran paralar da dijital paradır. Dijital paralar ile fatura ödenebilir,alışveriş yapılabilir, para transfer işlemlerin





Ethereum,Ripple,Litecoin gibi Kripto paralar da dijital bir para türüdür. En çok bilinen ve ilgi gösterilen kripto para birimi Bitcoindir. Normal dijital paralara kıyasla Bitcoin Blockchain teknolojisini kullanır ve merkeziyetsizdir. Bitcoin ile ilgili daha fazla bilgi için Bitcoin nedir? makalemizi okuyabilirsiniz.

Dijital Paralar Güvenlimi?

Dijital para kağıt ve madeni paraya oranla çok daha güvenlidir. Dijital para kağıt yerine bilgisayar dosyaları kullanır ve kayıtları korumak için kripto şifreleri kullanır. Cüzdanlarda taşınan kağıt para kullanımının herhangi bir güvenliği yoktur ancak dijital paraların kullanımı kullanıcının belirlediği elektronik şifreler ile olur. Dijital paraların taklidini yapmak kağıt paralara oranla daha zordur, dijital paraların detayları herkesçe bilinen kağıt paralar gibi fiziki bir nesne değildir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap