SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Devlet güvence versin gurbetçi yatırım yapsın

Devlet güvence versin gurbetçi yatırım yapsın

01 Ocak 2022 Cumartesi - 10:34




Hollanda ve Türkiye Ticaret Odası Derneği Başkanı Ethem Emre’den dikkat çeken çıkış.





HOLLANDA ve Türkiye Ti- caret Odası Derneği’nin Trabzonlu Başkanı Ethem Emre, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik dar boğazda en önemli konunun gurbetçilerin Türkiye’de yatırım yapmasını sağlamak olduğunu belirtti. Emre, devletin yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaş- lara güvence ver- mesi ve paraları- nın buharlaşmaya- cağını garanti etmesi gerektiğini söyeyerek, “Bu yapılırsa Türkiye’ye dünyadaki gurbetçi vatandaşlarımızdan döviz yağar. Gurbetçilere, yabancı yatımcı gibi ülkemizi anlatmaya gerek yok” dedi.

AYNI SÖZÜ VERİN

Başkan Emre, “Bu ülkeyi biliyorlar ve bir bağları var zaten. Hol- landa’da sadece Trabzon’dan 30 bin, Doğu Karadeniz Bölge- si’nden 70 bin insan yaşıyor. Bu insanlar Türkiye’ye bağlı insanlar. Cumhurbaşkanımız devlet güvencesini verse Türkiye’ye para akacak” dedi.Yabancıya, ‘gel Türkiye’de yatırım yap. Devlet olarak yatırımlarınıza kefilim’ dendiğini söyleyen Emre, aynı sözün gurbetçilere de verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap