SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Devlet dürüst olana indirim yapacak

Devlet dürüst olana indirim yapacak

21 Ağustos 2016 Pazar - 09:30




Önceki gün Meclis'ten geçen yeni torba yasaya göre, primlerini düzenli ödeyen Bağ-Kur'lu artık 5 puan daha az prim ödeyecek.





TBMM’de önceki gün kabul edilen torba yasa, prim ödemelerini düzenli yapan Bağ-Kur’luları ödüllendirecek. Daha önce işçi çalıştıran işverenlere sağlanan 5 puanlık prim indirimi, Bağ-Kur’lulara da uygulanacak. Primlerini düzenli ödeyen Bağ- Kur’lu artık 5 puan daha az prim ödeyecek. Bu sayede Bağ-Kur’luların prim ödemeleri aylık 82.35 lira azalacak. Torba yasada yer alan düzenlemeler şöyle:

DÜRÜST BAĞ-KUR’LUYA ÖDÜL

Köy ve mahalle muhtarları ile Bağ-Kur’luların malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinden 5 puanlık kısmı Hazine tarafından karşılanacak. Ancak bu haktan yararlanabilmek için, Bağ- Kur’luların geri kalan primlerini düzenli olarak ödemeleri ve prim borçlarının bulunmaması gerekiyor. İndirim sayesinde Bağ-Kur’luların aylık primi 568.21 liradan 485.86 liraya inecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap