SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Devlet babadan 2014 planı!

Devlet babadan 2014 planı!

03 Ocak 2014 Cuma - 09:09




2014 yılı pek çok yeniliğe gebe. Emeklisinden memuruna, işçisinden esnafına kadar milyonlarca vatandaş bu aya kilitlendi. Kimisine zam, kimisine af, k





Milyonlarca vatandaş 2014 yılı ve Ocak ayına umutlarla girdi. 10.4 milyon emekli ve 2.6 milyon memur, bu ay yapılacak maaş zammına odaklanmış durumda. Yine tüm emekliler banka promosyonu çalışmalarının sonuçlanmasını bekliyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların gündeminde ayrıca intibak zammı da var. Bu ay geniş kitleleri ilgilendiren yasal düzenlemeler de gündemde. Genel Sağlık Sigortası borcu olan yaklaşık 4 milyon kişi ile Bağ-Kur borcu olan 3 milyona yakın esnafı ilgilendiren af düzenlemesinin bu ay torba yasa tasarısına konularak Meclis'e sunulması bekleniyor. Yine taşeron işçilerin haklarını iyileştirecek yasal düzenlemeye son şeklinin de bu ay verilmesi planlanıyor. Çocuk teşviği ve evleneceklere çeyiz yardımı da bu ay sonuçlanması beklenen düzenlemelerden... İNTİBAK MASADA 2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişiye 2013 yılının Ocak ayında verilen intibak zammı, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlarda umut yarattı. Emekli dernekleri konuyla ilgili çalışmalar başlatırken, emeklilerin başvurusu üzerine Kamu Başdenetçisi (ombudsman) Nihat Ömeroğlu, yaşlılık aylığına hak kazanma koşulları ve sağlanan yardımlardaki farklılıkların aynı konumdakiler arasında eşitsizliğe yol açmaması için gerekli yasal ve mevzuat çalışmalarının yapılması hususunda tavsiyede bulundu. 2000 yılından sonra emekli olanlar için intibakın akıbeti bu ay belli olacak.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap