SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Daha önce hiç duyulmamış rakamı verdi! Asgari ücrete yapılacak zam ortaya çıktı!

Daha önce hiç duyulmamış rakamı verdi! Asgari ücrete yapılacak zam ortaya çıktı!

27 Ekim 2023 Cuma - 10:03




Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, yeni yılda yapılacak zam oranını açıkladı.





Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 35’e çıkardı. Bu önemli ekonomik karar, Türkiye’nin finansal piyasalarında büyük bir etki yarattı.

Bu gelişmelerin ardından, Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, 2024 yılında asgari ücret zammının ne olacağına dair merak edilen soruları yanıtladı.
Kurtuluş, “Enflasyon öngörümüz yüzde 70’lerde gerçekleştiği için ikinci altı aylık enflasyon farkı olarak SGK, Bağ-Kur, memur emeklileri ve memurlara yüzde 42-43 bandında bir enflasyon farkı çıkacaktır” dedi.

Kurtuluş ayrıca, memur ve memur emeklileri için toplu sözleşme zammının ilave edileceğini belirtti. “Memur ve memur emeklilerinin yüzde 50 oranında zamlı maaş alacağı kanaatindeyim.

SGK ve Bağ-Kur emeklileri için 42-43 bandında olan enflasyon farkının 6-7 puanlık refah payı dokunuşu ile yüzde 50’ye tamamlanacağı öngörüsündeyim.” şeklinde konuştu.

Kurtuluş’un tahminlerine göre, memur, memur emeklisi, asgari ücretli ve emeklilere tek bir oran yapılacak ve yüzde 50 oranında bir yıl sonu zammı olacak. Asgari ücretin ise enflasyonun üzerinde artışla yeni yılda belirleneceği düşünülüyor.

“Yılın ikinci altı ayı için yüzde 42-43 arası bir enflasyon olacağını düşünecek olursak asgari ücrete 6-7 puanlık bir refah payı dokunuşu ile yüzde 50 artış yapılacaktır.” şeklinde konuştu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap