SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Çiftçi ödemeleri başlıyor

Çiftçi ödemeleri başlıyor

25 Aralık 2015 Cuma - 15:31




Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım desteklemelerinin başladığını söyledi. Çelik bu kapsamda toplam 800 milyon TL'nin hesaplara aktarı





Devletten tarıma destek devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarımsal destek kapsamında toplam 800 milyon TL'nin hesaplara aktarılmaya başlandığını söyledi.Fark ödemeleri kapsamında zeytin yağı desteği için 57 milyon TL,hayvancılık destekleri kapsamında çiğ süt, süt regülasyon desteği için245 milyon TL, büyük baş hayvan besi desteği için 56 milyon TL ve hayvan hastalıkları tazminatı, hastalıktan ari işletme, genkaynakları, aşı desteği için 52 milyon TL ödeneceğini ifade eden BakanÇelik sözlerini şöyle sürdürdü:"ÇATAK sertifikalı tohum kullanım ve sertifikalı tohum üretimdesteği olarak 90 milyon TL ödenecek. Ayrıca kırsal kalkınmadestekleri kapsamında 65 milyon TL, diğer tarımsal desteklerkapsamında tarım danışmanı desteği 35 milyon TL, IPARD ve tarımsigortaları desteği kapsamında 200 milyon TL olmak üzere toplamda 800milyon TL ödeme  yapılmış olacak.Ödemeler 25 Aralık 2015  tarihi itibari ile hesaplara aktarılmayabaşlanıyor. Böylece 2015 yılı Ocak ayı başından itibaren çiftçilerimize toplam 10 milyar TL ödenmiş olacak."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap