SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Çiftçi batakta, Ziraat Bankası kredi kartı peşinde

Çiftçi batakta, Ziraat Bankası kredi kartı peşinde

09 Ocak 2019 Çarşamba - 12:25




Kredi kartı borçlarının yapılandırılması vatandaş tarafından seçim bonusu olarak yorumlandı





Doğal gaz ve elektrikte indirim yapan hükümetin kredi kartı yapılandırmasına gitmesi vatandaş tarafından, “Seçim bonusu” olarak yorumlanırken, Ziraat Bankası’na da tepkiler çığ gibi büyüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çekenlerin mevcut borçlarını ödemesi için imkan sağlıyoruz. Ziraat Bankası aracılığı ile ödeme güçlüğü çeken vatandaşın borcu tek bir çatı altında toplanacak. Ziraat'ten çekeceği borcu ile borcu kapatacak. Aylık gelirine uygun bu borcu ödeyecek" dedi. Uygulamanın hemen başlayıp başlamayacağı merak ediliyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan sigorta prim teşviki uygulaması kapsamında 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran iş yerleri için üç puan desteğin beş puana çıkarıldığını açıkladı. Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 80 liralık elektrik faturasını devlet karşılayacak.

1 MİLYON VATANDAŞ...

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin son verilerine göre 2017 temmuz-2018 temmuz ayları arasında 1 milyonun üzerinde vatandaş kredi kartı borcunu ödeyememiş. Halihazırda Ziraat Bankası 20.000 TL’lik bir ihtiyaç kredisini 24 ay için yüzde 2.35 faizle veriyor. Aylık taksit tutarı 1.158 TL’ye geliyor. 24 ay sonunda vatandaş 20 bin TL’lik kredi için 27 bin 792 TL’yi devlete ödemiş oluyor. Osmanlı Devleti’nde son dönemde tarım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde çiftçilere destek sağlamak amacıyla yabancı sermayenin Osmanlı topraklarına girişine izin verilmiştir.

Yabancı sermaye kaynaklarının halka kredi vererek halkı borçlandırması yaşanmıştır. Böyle bir durumda Osmanlı Devleti yerli sermaye ile Ziraat Bankası’nı kurmuştur. Ziraat Bankası, tarım ve hayvancılık konusunda çiftçiler için yeni imkan ve fırsatlar oluşturmak amacıyla, borç para toplayıp, çiftçilik işlerinin halledilmesi için kurulmuştur. Ziraat Bankası, günümüzde kalkınma ve ekonomik istikrar için kredilendirme, banka hizmetleri, ithalat ve ihracat işleri için ekonomik destek, konut edindirme, emeklilere hizmet gibi faaliyetler yürütmektedir. Bu faaliyetler genel geçer bankacılık hizmetleri kapsamında, devlete bağlı olarak gerçekleştirilmektedir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap